Андрій Ніколаєнко переконаний, що Україна на шляху досягнення європейських стандартів, має покладатися на власні сили

Листопад 26, 2013 | Новини | Переглядів: 979 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації прокоментував ситуацію довкола підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом

- В України немає іншого вибору, ніж європейський. Але питання вступу в Європейський союз вирішуватиметься народом, шляхом референдуму, що передбачений як механізм членства у ЄС, і всіма країнами-членами ЄС, - наголошує голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.
- Сьогодні мова йде про європейські стандарти, які необхідно досягти Україні – це стандарти життя. Ніхто не каже, що ми маємо повертатися до азійських, російських чи будь-яких інших стандартів. Питання про Асоціацію з ЄС полягає в тому, що більшість населення не розуміє, що це таке, зауважив він далі.
Як зазначив голова ОДА, Угоду про Асоціацію з ЄС мають такі країни, як Мексика, Чилі, Туніс, Єгипет по 10-15 років, Туреччина – 50 років, звідси постає логічне запитання, а що дала Асоціація цим країнам? А далі він пояснив, що Угода про Асоціацію - це на 99% документ, який відповідає за економічні питання, регулює економічні відносини.
Свою позицію Андрій Ніколаєнко висловив і з огляду на український вибір: "Сьогодні приймається рішення про виключно економічну ситуацію, яка є в державі. Тому Уряд ухвалив єдино можливе на сьогодні рішення. Наш рух і бажання підписати Угоду про Асоціацію були щирими. Але, на превеликий жаль, наш європейський партнер, окрім політичних вимог при підписанні економічного документу, не запропонував жодних економічних стабілізаторів для складної ситуації в українській економіці".
Андрій Ніколаєнко нагадав, що іще влітку стало зрозумілим, що східні партнери України, обраний європейський вектор політики не підтримують, і погрожують економічними санкціями в разі підписання Угоди про Асоціацію з ЄС: "Угода про Асоціацію бажана для України, але підписання її можливе за умови надання Європою фінансових інструментів для регулювання економічних наслідків, на які нам чітко було вказано під час Мінського самміту східними партнерами". Відтак, прогноз від голови облдержадміністрації що варто очікувати в разі підписання Угоди він висловив таким чином: "На східному напрямку в економічному плані ми втрачатимемо, а в Європі нічого не отримаємо".
Голова ОДА незгодний з тим, коли в політичних іграх використовують соціально незахищені категорії громадян. Зокрема, студентів. "Чи пояснює їм хтось, виводячи на мітинги, що у разі приєднання до ЄС, жоден із них стипендію отримувати не буде, тому що в європейських державних вузах її не виплачують взагалі", - запитує Андрій Ніколаєнко. І чи знають пенсіонери, нарікаючи на транспортну реформу, що за європейськими стандартами вони будуть позбавлені пільгового проїзду в громадському транспорті. "От про що необхідно говорити людям", - підкреслює голова облдержадміністрації.
- Чи нас просто хочуть поставити у ще більш складну економічну ситуацію?! Навіщо це робиться?! Щоб іще більше розхитати суспільство?! Щоб зірвати гривню?! Щоб пенсії і стипендії, які системно підвищувались знецінились?!"
Андрій Ніколаєнко навів за приклад досвід Південної Кореї, яка без членства у будь-яких міждержавних формуваннях досягла успіху в процесі становлення як економічно незалежна і сильна країна.
Голова облдержадміністрації переконаний, що Україна в своєму розвитку повинна покладатися на власні сили.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool