Андрій Ніколаєнко: нинішнього року в області вдалося виростити і зібрати хороший урожай ранніх зернових

Серпень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Питання продовольчої та енергетичної безпеки аналізували під час апаратної наради в ОДА.

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко наводить позицію Президента України, який наполягає на підвищенні ефективності аграрного сектору, а разом з тим, і на удосконаленні земельних відносин, а щоб цього досягти необхідно також працювати і над розвитком сприятливого інвестиційного середовища для національних та іноземних інвесторів.
- Вимога Президента – продовольча безпека населення, основа якої – розвинута аграрна інфраструктура, - наголосив голова облдержадміністрації.
З огляду на вимоги Глави держави Андрій Ніколаєнко відзначив, що нинішнього року в області вдалося виростити і зібрати хороший урожай ранніх зернових – а це більше півторамільйона тонн зерна.
Для гарантування продовольчої безпеки ресурсного потенціалу області цілком достатньо – так стверджує директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Шевченко. Нинішнього року лише пшениці, при потребі у 151 тис. тонн зерна для споживчих цілей, зібрано понад 1 млн. тонн, 72% якої - продовольча.
Президент України наголошує, що небувалий врожай, який очікується цього року, дасть можливість забезпечити продовольчу безпеку і цінову стабільність в цілому в державі.
Серед заходів продовольчої безпеки в області уваги потребують умови зберігання того ж зерна, чи інших харчових продуктів, як-то овочі або фрукти. Такі об’єкти як зерно- чи овочесховища Андрій Ніколаєнко зараховує до ключових в рамках реалізації програми "Центральний регіон – 2015" у структурі завдань по розвитку сільського господарства, і взагалі, голова ОДА наполягає, що агропромисловому напрямку під час актуалізації "Центрального регіону" має приділятися особлива увага.
Не менш важливі завдання поставлені Главою держави перед владою на місцях і в плані енергетичної безпеки. Ключове з яких - скорочення споживання об’ємів природного газу з паралельною модернізацією паливно-енергетичного комплексу.
Андрій Ніколаєнко відзначив, що нині на підприємствах теплоенергетики області уже відпрацьовуються конкретні заходи якраз на виконання президентського завдання стосовно зменшення обсягів споживання природного газу – а це й перехід від котелень великих потужностей до блочно-модульних, або переведення котелень на роботу на альтернативних видах палива чи використання установок з виробництва синтез-газу з вугілля.
- Президентське завдання у сфері енергетичної безпеки полягає в тому, щоб, по-перше, знайти такі проекти, реалізація яких повинна дати можливість обмежити і оптимізувати енергетичні витрати і зменшити залежність від зовнішнього постачальника газу, а по-друге, не підвищувати тарифи. Один із шляхів уникнення підвищення тарифів полягає у модернізації виробничих фондів паливно-енергетичного комплексу, - переконаний Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool