Адвокат з Кіровоградщини допомогла клієнтці відновити порушене право виходу на пенсію

Березень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 1027 | Коментарі: 0

Адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Суліменко довела в судовому порядку достовірність записів у трудовій книжці клієнтки.

1 березня 2016 року до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка Н. з проханням допомогти у вирішенні питання щодо призначення пенсії.

Дорученням Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги № 42 від 09.03.2016 року для ведення справи було призначено адвоката Тетяну Суліменко.

Ознайомившись з матеріалами справи, адвокат з’ясувала, що в лютому 2016 року громадянка Н. звернулась до Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді щодо призначення трудової пенсії, але отримала відмову. Підставами для відмови, згідно листа Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді №12/Н-11 від 24.02.2016 року, стала відсутність необхідного для призначення пенсії за віком загального трудового стажу, адже у документах були виявлені розбіжності у написанні її прізвища, а також відсутність свідоцтва про шлюб, що підтверджував би факт зміни заявницею прізвища після реєстрації шлюбу.

Проаналізувавши всі надані клієнткою документи, Тетяна Суліменко подала до Ленінського районного суду м. Кіровограда заяву щодо встановлення достовірності записів у трудовій книжці пані Н. У даній заяві адвокат звернула увагу суду на ідентичність записів прізвища і по батькові клієнтки у паспорті, індивідуальних відомостях про застраховану особу, які містились у Пенсійному фонді, та, зваживши на те, що судом не встановлюється тотожність імен, просила суд встановити наступні юридичні факти: належність довідки форми ОК-5 про індивідуальні відомості про застраховану особу, а також належність клієнтці диплому про закінчення технікуму.

Наданими документами адвокат довела в суді факт зміни прізвища клієнтки, через який виявились відповідні розбіжності написання прізвища в документах, які підтверджують трудовий стаж.
14 листопада 2016 року Ленінський районний суд позовну заяву задовільнив повністю.

До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24. Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool