Які товари не оподатковуються митними платежами

Квітень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 799 | Коментарі: 0

При плануванні закордонної поїздки радимо заздалегідь з’ясувати, які товари не підлягають митному оподаткуванню при їх ввезенні в Україну.

Алкогольні та тютюнові вироби, що ввозяться громадянами, не підлягають митному оподаткуванню в кількості 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі до 250 грамів, 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту понад 22 %) алкогольних напоїв, харчові продукти для власного споживання на суму до 200 євро та домашні тварини.
Звертаємо увагу, що ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України можуть лише громадяни, які досягли 18-річного віку.
Також не оподатковуються товари (за винятком підакцизних), сума яких не перевищує еквівалент 1000 євро при ввезенні повітряним транспортом, та товари до 500 євро і вагою до 50 кг, що ввозяться іншими видами транспорту.
Усі вищезазначені норми застосовується лише у разі, якщо громадянин в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом однієї доби.
Відповідно до вимог Митного кодексу України при ввезенні в Україну звільняються від оподаткування митними платежами особисті речі, перелік яких визначено ст. 370 даного документу.

Міндоходів ініціює спрощення процедури обчислення та сплати єдиного внеску

Міністерство доходів і зборів України ініціює уніфікацію звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування по фізичних особах-підприємцях.
Це пропонується здійснити шляхом об`єднання в одну таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.
Відомством розроблено проект макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” , який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів.
На думку фахівців Міністерства, об`єднання трьох таблиць в одну посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи.
Ознайомитись з макетом можна на головній сторінці офіційного веб-порталу Міндоходів у розділі „Діяльність” (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення).
Також на головній сторінці порталу можна висловити свою думку стосовно спрощення звітності, взявши участь в опитуванні у розділі „Опитування”.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool