13 жовтня лісівники Кіровоградщини гостинно зустрічали лісничих (ФОТО)

Жовтень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1438 | Коментарі: 0

13 жовтня лісівники Кіровоградщини гостинно зустрічали лісничих – представників всіх регіонів України, які проходять курси підвищення кваліфікації в «Укрцентркадриліс» м. Боярка, з метою обміну досвідом роботи. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Для своїх колег кіровоградські лісівники провели цікаві екскурсії по Чорноліському навчально-виробничому та Оникіївському лісових господарствах, які по праву вважаються одними з найкращих в області.
У Чорноліському лісгоспі директор підприємства Віталій Головач та головний лісничий Олександр Зуєв показали гостям територію підприємства та нижній склад. Лісничі також подивились на те, як саме лісівники області вирощують сіянці у контрольованому середовищі – коробах. Велич та красу Чорного лісу лісничі відчули, постоявши біля славнозвісних дубів-велетнів.
В Оникіївському лісгоспі лісничих зустрічали заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко та директор лісгоспу Сергій Слюсаров. Після того, як Наталія Олександрівна коротко ознайомила гостей із лісовим господарством області та його особливостями, головний лісничий лісгоспу Людмила Поркуян запросила присутніх до Дендрарію ім. В. Г. Єрмалаєва, що закладений 2001 року на площі 0,8 га та у якому на сьогодні налічується більше ніж 200 видів та форм дерев, чагарників та ліан.
Лісничі відвідали парк-експозицію «Лісові стежки», створену силами працівників апарату лісгоспу та лісництв спеціально до Дня працівника лісу. Новостворена рекреаційна ділянка розташована на площі 2 га під наметом 96-річного насадження сосни та відображає родзинку кожного лісництва: від Оникіївське – «Край бджолярів», Тишківське – «Географічний центр України», Новоукраїнське – «Хліборобський край», Торговицьке – «Козацький край. Зелена Брама». Сама площа парку розділена просвітницькими стежинами, на яких встановлені плакати, аншлаги, малі архітектурні форми. На них розміщена інформація з охорони та захисту лісу, правила пожежної безпеки в лісах, про тваринний світ, дендрологія і ботаніка, захворювання і хвороби лісу. Лісівники не могли приховати того здивування, яке, за їхніми словами, викликало вміння кіровоградських лісівників створювати з простих матеріалів справжні шедеври.
Позитивне враження підсилила екскурсія конторою лісгоспу, розсадником та тепличним господарством, майданчиком із продажу декоративного посадкового матеріалу, цехом переробки та новим насіннєвим сховищем. Приємним було і відвідування фазанарію та вольєру для утримання диких парнокопитних мисливських тварин.
Справжню осінь гості відчули на собі в одному з найбільших рекреаційних пунктів області – урочищі «Чобіток», що розташоване неподалік лісгоспу. Там вони пройшлися екологічною стежиною та поділилися з працівниками лісового господарства Кіровоградщини своїми незабутніми враженнями від поїздки, запросили до себе та запевнили, що такі зустрічі неодмінно вплинуть на стан лісової галузі позитивно.

13 жовтня лісівники Кіровоградщини гостинно зустрічали лісничих (ФОТО)

13 жовтня лісівники Кіровоградщини гостинно зустрічали лісничих (ФОТО)

13 жовтня лісівники Кіровоградщини гостинно зустрічали лісничих (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool