В Києві відкрилась персональна виставка Оксани Фурса

Січень 24, 2020 | Новини шоу бізнесу | Переглядів: 1957 | Коментарі: 0

22 січня в Національному музеї Тараса Шевченка відбулась персональна виставка #AURUM талановитої української художниці Оксани Фурса. 

Цього разу експозиція набула грандіозного масштабу: були задіяні всі зали музею, показано 20 нових картин і трансформація ії робіт у сферу дизайну. 

В колаборації з відомими дизайнерами, ювелірами, модельєрами Оксана Фурса представила справжнє перетворення художніх творінь у практичні речі.

В різних залах Національного музею Тараса Шевченка експонувались цикли робіт Оксани Фурса, дизайнерські меблі, колекції одягу та аксесуарів, ювелірні прикраси, навіть поштові марки та сувенірна продукція з фрагментами ії картин.

Так результатом співпраці художниці Оксани Фурса та дизайн-бюро ODESD2 стала капсульна колекція дизайнерських меблів. Яскраві принти, виконані за мотивами картин художниці, додають автентичності сучасним предметам інтер’єру та нагадують про декоративно-ужиткове мистецтво давніх часів. Природні мотиви картин «Яблука», «Тюльпани», «Маки» та «Зима» знайшли своє місце на кріслах та дивані дизайнерів Катерини Лісакович, Святослава Зброя та Вячеслава Балбека. Кардинально різні за кольоровими гамами полотна і меблі, виконані в авторських стилістиках дизайнерів вкотре доводять, що традиційні орнаменти можуть успішно поєднуватись із найсучаснішими формами.

Найвідоміша серія картин Оксани Фурса «Печворк: Дикі звірі» представлена принтами «Диво-бик» та «Ярило». Стилістика клаптевого шиття та поєднання кількох яскравих плям якнайкраще пасують стільцю Нікіти Букороса та стільцю і кріслам Святослава Зброя.

Капсульну колекцію суконь «Снюсь… снюсь ... снюсь… » весна - літо 2020 створено з великим натхненням у співпраці бренду ZELO та Іванни Будник з художницею-чарівницею Оксаною Фурса. Дивовижний світ дитячих спогадів, снів, міфів та казок оживає, і немов промовляє: коли сни такі прекрасні - вони збуваються.

Чарівний та мальовничий світ Оксана Фурса надихнув дизайнерів ART VIVACE jewelry на створення капсульної ювелірної колекції AURUM. Метою колекції є популяризація особистої айдентики миткині, тому за основу дизайну всіх елементів колекції взяті логотип та символи бренду FURSA. Колекція створена з використанням дорогоцінних металів (срібло та позолота 24к) та напівдорогоцінного каміння. Серед виробів колекції не лише прикраси: браслети, сережки, броші але й ювелірні елементи, які безпосередньо «вшиваються» в одяг.

Творчість сучасної української художниці Оксани Фурса надихнула торгову марку «Sk» на створення лімітованої серії алкогольних базових напоїв для вишуканих коктейлів. Напої вдало підкреслюють стиль та експресію кольорів Оксани Фурса, відтворюючи автентику відтінкової палітри смаку та запаху, притаманних витриманим часом рецептурам класичних напоїв високої якості.

22 січня в Національному музеї Тараса Шевченка відбулась персональна виставка #AURUM талановитої української художниці Оксани Фурса.

22 січня в Національному музеї Тараса Шевченка відбулась персональна виставка #AURUM талановитої української художниці Оксани Фурса.

22 січня в Національному музеї Тараса Шевченка відбулась персональна виставка #AURUM талановитої української художниці Оксани Фурса.

Гостями виставки стали: Соломія Вітвіцька, Габріела Массанга, Іван Марчук, Марина Кінах, Альона Алимова, Костянтин Косенко, Олександр Шовковський, Олена-Крістіна Лебідь, Павло Розенко, Максим Леонов, Олена Гребенюк, Сергій Костецький, Ліліт Саргсян, Ігор Кузьменко, Людмила Ардельян, Ольга Нека, Влад Дарвін, Крістіна Марті, Олександр Лещенко, Ліна Верес, Юлія Лорд, Софія Єгорова, Олександр Берлебен, Олег Пінчук, Ігор Воєвуцький, дует Анна-Марія, Лана Кауфман, Слава Соломко, Регина Вербицька, Роман та Оксана Полонець, Дмитро Говор, Тамаз Авалиани, Наталія Заболотна, гурт «ЯРРА», Світлана Зброй та інш.

Ведучими заходу стали Наталія Яковенко та Іван Городецький, а гарний настрій створила оперна діва Олена Гребенюк, яка не тільки сама заспівала, але й підготвувала виступ своїх талановитих учнів.

Також зіркових гостей чекала приємна несподіванка: студенти Художньої академії імені Сальвадора Далі, яку очолює Оксана Фурса, намалювали їх портрети.

Фото: Володимир Ануфрієв, Лідія Тропман


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool