Укус може бути дуже небезпечним: в Україні з`явився рідкісний вид павука (ФОТО)

Червень 11, 2023 | Аномальні новини | Переглядів: 1586 | Коментарі: 0

Яскравий, гарний, рідкісний вид павука - Eresus moravicus, вперше зафіксований науковцями на території нацпарку. 

Його і в Україні виявили порівняно нещодавно. Раніше вважалось, що в Україні мешкає лише E. kollari, проте ревізія колекцій і надходження нового матеріалу підтвердили присутність в нас ще одного виду. Ці два види мають фенологічні відмінності - E. kollari - активні восени, E. moravicus - весною та на початку літа.

Його укус може бути дуже небезпечним, але не смертельним. В інтернеті пишуть, що його отрута викликає сильний біль і оніміння навколо місця укусу, яке триває 3-6 днів.

Вид новий для нашої місцевості, але вже досить активний. Місцеві пабліки інформують, що його вже чимало в Ізмаїльському районі Одеської області.

Павуки живуть у норах, вистелених павутиною. Часто ховаються під листям. Розмір самців E. Kollari сягає 8-11 мм. Вони мають яскраво-червоне черевце з чотирма чорними цятками. Самки трохи більші – 9-16 мм. Моравікус більший за розмірами і самки мають жовту обллямівку головогрудей.

У вересні самці на кілька днів перебираються у нору до самки для спарювання, після якого вмирають. Потім самиці виготовляють кокон, у якому може визріти до 80 яєць. Вдень мама може виносити кокон погрітися на сонці, а на ніч ховає назад у нору. Коли приходить час появи потомства на світ, вона заплітає павутиною вхід в нору і вмирає, після чого слугує їжею для своїх малюків, які до весни не покидають свого місця народження.

Будьте уважними і дивіться під ноги. Жодна тварина не нападе першою, доки не відчує від вас загрози.

в Україні з`явився рідкісний вид павука

в Україні з`явився рідкісний вид павука

Перше фото з соцмереж Elens Demidovich, м. Ізмаїл, 2 фото: Іван РУСЄВ зроблено неподалік від будівлі Кордону "Тузлівська Амазонія".
Дякуємо за уточнення інформації - Василю Янулу.

Джерело: Національний природний парк "Тузлівські лимани"


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool