Міжнародне рейтингове агентство підвищило рейтинг ПриватБанку.Прогноз: стабільний

Грудень 07, 2015 | Стрічка | Переглядів: 1215 | Коментарі: 0

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий і короткострокові кредитні рейтинги ПриватБанку до рівня «B-/C».

У понеділок, 7 грудня рейтингове агентство
Standard & Poor's підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги українського ПриватБанку до «B-/C». На думку аналітиків рейтингового агентства, ПриватБанк залишається найсильнішим банком в Україні й найбільш стійким серед українських банків
навіть у нинішніх складних економічних умовах.

На жаль, деякі українські ЗМІ встигли почати
тиражувати попередню «технічну» новину від S&P, що було опубліковано в п’ятницю, 4 грудня, про технічне зниження рейтингу. Стару новину вирвали з контексту. Згідно з методологією S&P, рейтинги ПриватБанку тимчасово повинні були знизити до рівня SD, що є обов’язковою
технічною процедурою у зв’язку з укладанням між банком та інвесторами угоди про продовження строку випуску єврооблігацій.

Як сказано в повідомленні агентства, підвищення
рейтингу пов’язано з успішним завершенням банком угоди з міжнародними інвесторами та відображає його статус провідного комерційного банку на Україні. Як зазначається в офіційному повідомленні агентства, діяльність ПриватБанку є значно більш стійкою до наслідків
поточних економічної та політичної криз у країні, ніж діяльність порівняних українських банків. На думку аналітиків S&P, ПриватБанк залишається одним з найсильніших українських банків, а його бізнес-модель є ефективною навіть в умовах складної фінансової ситуації.

За даними S&P, ПриватБанк має адекватну позицію
за ризиком, що свідчить про його більш консервативний підхід до прийняття ризиків, більш досконалу систему ризик-менеджменту, більшу диверсифікацію бізнесу та більш сприятливі показники збитків, ніж у порівняних українських банків. У зв’язку з цим аналітики
S&P прогнозують, що показники якості активів ПриватБанку залишаться одними з найбільш високих по банківській системі країни.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool