Тепловий насос для будинку

Вересень 20, 2021 | Точка зору | Переглядів: 1760 | Коментарі: 0

Останніми роками людство все частіше намагається зберегти природу, використовуючи екологічні види техніки

Одним з таких є теплові насоси для опалення приватного будинку чи інших споруд. Це чудова альтернатива газовому та електричному опалювальному обладнанню. Та перш ніж йти до магазину, варто розібратись що таке тепловий насос, які переваги він надасть, яка ціна теплового насосу.

Суть роботи обладнання

Тепловий насос – це прилад для опалення житлового будинку чи інших споруд. Він отримує тепло з навколишнього середовища (водних ресурсів, повітря чи ґрунту) і доставляє до опалювальної системи чи водонагрівача. Теплоносієм виступає рідина в середині його труб. Коли система включена, на холодильний агент потрапляє енергія навколишнього середовища. Температура рідини підвищується і вона перетворюється в газоподібний стан. Далі на агент тисне компресор, і в наслідок чого зростає тиск та рівень температури. Коли він доходить до необхідної позначки, холодильний агент потрапляє на теплообмінник та віддає своє тепло нагрівальному контуру. Температура холодоагенту падає, і він повертається до рідкого стану. Згодом охолоджується і повертається до початкового середовища. Після цього цикл повторюється.

Систему теплових насосів можна застосовувати: для опалення будівлі взимку; як техніку, яка виконує функції гарячого водопостачання; як мульти спліт систему кондиціонування в жарку пору року; для підігріву води в басейни.

Переваги та недоліки в роботі теплових насосів

До позитивних аспектів приладу відносяться:

  1. Економічність. Використовуючи 1 кВ електроенергії, виробляє близько 4 кВт корисної енергії (тепла чи холоду).
  2. Універсальність. Виконує декілька функцій одночасно: працює на вироблення тепла, гарячої води чи отримання прохолодного повітря.
  3. Екологічність. Не має шкідливих викидів і не забруднює довкілля.
  4. Надійність. Має герметичний корпус, що дозволяє йому працювати протягом достатньо тривалого періоду.
  5. Підходить практично до усіх типів споруд.
  6. Безпечність. Під час роботи не використовує ні палива, ні вибухонебезпечних речовин, а отже не потребує додаткової вентиляції.
  7. Простий у використанні та практично не вимагає технічного обслуговування.

Але звичайно, як і інша техніка має свої недоліки. Насамперед це ціна теплового насосу. Якщо купувати тепловий насос геотермального типу, то витрати будуть досить значними. Не дивлячись на цю обставину, за рахунок зменшення споживання електричної енергії та довгого строку служби приладу, він окупиться. Також вони є досить шумними, але є моделі з сучасними компресорами, які мають низький рівень шуму.

Різновиди обладнання

Типи теплових насосів залежать від різних критеріїв:

  1. Залежно від виду теплоносія на вході та виході обладнання: ґрунт-вода; вода-вода; повітря вода; ґрунт-повітря; вода-повітря; повітря-повітря.
  2. Від споживання: компресійні (працюють за рахунок механічної енергії); теплоізолюючі (використовують теплову енергію з джерел тепла, температура яких є вищою, ніж температура довкілля); термоелектричні (працюють за рахунок електроенергії).

Україна знаходиться в помірному кліматичному поясі, а тому системи опалення з повітряним тепловим насосом є найпоширенішими. Таке обладнання може бути установлено, як в самій будівля, так і за її межами. І матиме постійний доступ до свого джерела енергії – повітря.

Не залежно від того, який вид кліматичної техніки необхідно купити: чи то тепловий насос, чи зволожувач і очищувач повітря, варто обирати якісне обладнання. Воно безпечне, має тривалий строк служби та багатофункціональне.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool