Трофейна риболовля восени: де і як ловити щуку

Вересень 16, 2024 | Цікаве | Переглядів: 88 | Коментарі: 0

Осінь – це час, коли рибальські можливості змінюються разом з погодою.

Рибалки не дарма чекають осені, адже трофейна риболовля на щуку восени особливо результативна, бо хижак починає поводиться по-іншому та активно готуватись перед тривалою зимівлею. Сезон осінньої риболовлі вже у розпалі, тому пропонуємо вам рекомендації для трофейної риболовлі щуки.

Де ловити щуку восени?

У осінній період лов щуки може бути успішним біля заростів підводної та надводної рослинності, зокрема, очерету та латаття. Щука завжди буде знаходитися поруч зі зграями риби. Ранньою осінню – дрібна рибка гріється на мілководді, тому будуть ефективні закидання приманок на мілинах. У жовтні-листопаді трава в річці падає і риба шукає укриття в ямах, в глибоких вирах, тому щуку потрібно шукати в місцях, де звужується русло.

Як ловити щуку: техніка лову

Найчастіше для лову щуки використовують спінінг. Початківцям рекомендують повільно, через невеликі паузи, підмотувати волосінь, акуратно посмикуючи кінцем спінінга. Щоб привернути увагу хижака, використовують ступінчасту проводку. Ще один хороший трюк - інтрига з падаючими приманками, коли рибалка кілька разів обертає котушку, чекає опускання приманки на дно, знову обертає. Для полювання за річковим хижаком ефективний твічінг, коли рівномірно проводити приманку, смикаючи при цьому спінінг. А коли щука попалася на гачок, треба діяти чітко і спокійно – інакше вона розвернеться і піде на дно.

джерело
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool