Робот-пилосос: особливості та правила вибору

Вересень 25, 2023 | Цікаве | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Робот-пилосос — справжній порятунок для тих, хто не хоче витрачати дорогоцінний час, наводячи лад у квартирі.

«Розумний» прилад з інтелектуальним управлінням самостійно пересувається приміщенням та ефективно збирає різні види забруднень, від великого сміття до дрібних фракцій пилу. Сучасні моделі вміють також очищати повітря від патогенних бактерій і мікробів та мити підлогу. Про основні переваги пристроїв і нюанси вибору поговоримо у цій статті.

photo-1558317374-067fb5f30001?ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D&auto=format&fit=crop&w=2070&q=80

Плюси та мінуси роботів-пилососів

Smart-техніка має цілу низку переваг:

  1. Майже не потребує людського втручання. Усе, що вимагається від користувача, — вибрати потрібний режим і натиснути одну кнопку, а після — насолодитися ідеально чистими підлогами в усьому будинку.
  2. Може працювати, коли вдома нікого немає. Достатньо запрограмувати пристрій заздалегідь на старт у певний час. Ви пішли на прогулянку, повернулися — а квартира сяє!
  3. Якісне прибирання. У роботах стоять інноваційні фільтри тонкого очищення НЕРА, які збирають не тільки видиме сміття, але й до 99,98% найдрібніших частинок пилу, шкідливих мікроорганізмів та алергенів. Чистою стане не лише підлога, а й повітря у приміщенні. До комплекту входять різні насадки, які допомагають якісно прибирати навіть у важкодоступних місцях (наприклад, біля дверей або під плінтусом).
  4. Тиха та непомітна робота. Роботи-пилососи майже не створюють шуму, тому їх можна запускати навіть на ніч. Завдяки вбудованим детекторам вони розпізнають перешкоди й уникають зіткнення — вам не доведеться переживати за збереження меблів і безпеку домашніх тварин.
  5. Можливість вологого прибирання. Деякі моделі оснащують серветкою з мікрофібри та ємністю для води, завдяки чому вони успішно справляються з протиранням підлоги.

Чи є у роботів-пилососів недоліки? Їх зовсім небагато:

  • якщо на підлозі опиниться рідина чи м'які предмети, робот може розмазати їх по всій квартирі;
  • закриті знизу м'які меблі (крісла, дивани, пуфи) пристрій оминає як перешкоди;
  • ціна роботів може бути вищою за вартість традиційного пилососа, проте є й доволі бюджетні моделі.

Загалом роботи-пилососи мають більше плюсів, ніж мінусів, тому слід розглянути можливість купівлі такого помічника для своєї оселі.

На що звернути увагу під час вибору

Вибираючи модель, слід брати до уваги основні характеристики:

  1. Тип робота-пилососа. Це може бути звичайна модель, робот-прибиральник із ганчіркою або навіть мийник вікон.
  2. Тип пилозбірника. Для сухого прибирання найефективнішою вважається циклонна система. Зустрічаються роботи з контейнерами з пластику, а також варіанти з аквафільтрами.
  3. Тип керування. Більшість сучасних моделей підтримують дистанційне керування через пульт або мобільний застосунок. Однак є й такі, що запускаються лише за допомогою кнопок на корпусі.
  4. З якими покриттями працює пристрій. Це може бути паркет, плитка, ламінат, лінолеум і навіть килими завтовшки до 2–3 сантиметрів.
  5. Ємність акумулятора. Тут все просто — чим більше мА·г у батареї, тим довше робот-пилосос може працювати на одному заряді.

Бажаємо вдалого шопінгу!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool