Чи може одноразове купання на Водохреща загартувати і зміцнити ваш організм?

Січень 18, 2021 | Цікаве | Переглядів: 847 | Коментарі: 0

Якщо плануєте завтра долучатися до хрещенських купань, підготуйтеся завчасно

 Знайдіть спеціально обладнані для купання місця із перевіреним дном.

 Обов’язково зробіть руханку перед тим, як зайти у воду.
 Зніміть металеві прикраси. Метал охолоджується дуже швидко, і його контакт зі шкірою може призвести до обмороження окремих     ділянок чи холодових травм.

Не пірнайте одразу ж із головою - це може призвести до різкого охолодження організму. Натомість робіть це поступово: намочіть обличчя, груди, живіт та спину, а вже потім занурюйтесь по шию.
 Перебувайте у воді не довше 3–5 секунд.
 Після купання добре розітріться рушником, якомога швидше змініть мокрий одяг на сухий, аби зменшити холодове навантаження. Теплий одяг має бути з мінімальною кількістю ґудзиків та застібок, щоб вдягнути його якомога швидше.
 Не залишайте відкритими кінцівки та голову: через долоні та оголену голову ви втрачаєте чимало тепла й можете захворіти.
 Щоби не замерзнути - рухайтесь. Можна підстрибувати на місці, ходити, зробити пару простих вправ. Рухи допоможуть прискорити кровообіг.
 Візьміть із собою термос із чаєм.
 Не забувайте, алкоголь створює лише ілюзію тепла і натомість призводить до величезної його втрати. Куріння ж зменшує швидкість кровообігу в кінцівках, а отже робить їх більш вразливими до холоду.

Долучайтеся до хрещенських купань лише, якщо повністю здорові. Не варто купатися вагітним жінкам, а також дітям до 6 років. За старшими дітьми слід пильно стежити дорослим.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool