У 2018 році на Одеській залізниці заплановано утеплення 86 об’єктів

Березень 01, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 763 | Коментарі: 0

За 2010-2017 роки по термосанації будівель регіональною філією «Одеська залізниця» проведено заміну 47,1 тис.м2 морально та фізично застарілих вікон на металопластикові та утеплено 124,3 тис.м2 фасадів, що дало змогу магістралі вдвічі знизити витрати теплової енергії (зі 126 тис. Гкал у 2010 році до 61 тис. Гкал у 2017 році).

На 2018 рік плани не менш амбітні, адже відповідно до затвердженої Програми термомодернізації будівель по виробничим підрозділам регіональної філії «Одеська залізниця» заплановано провести утеплення 1,8 тис. м2 фасадів, 5,2 тис. м2 покрівель, а також замінити 2,6 тис. м2 вікон на 86 об’єктах у різних господарствах філії.

Про це повідомив заступник начальника служби енергоменеджменту філії Вадим Чупрін під час доповіді на науково-практичному семінарі присвяченому Закону України «Про енергоефективність будівель», який нещодавно відбувся у виставковому комплексі Одеського морського вокзалу.

У заході взяли участь фірми, що працюють з енергозберігаючими технологіями, наукові співробітники учбових закладів та представники крупних виробництв.

Під час семінару було зазначено, що вже понад 10 років залізничники займаються енергетичними та тепловізійними обстеженнями будівель, споруд та цехів з наступним утепленням стін пінопластом, заміною застарілих вікон на металопластикові.

Важливим досягненням у галузі енергоефективності у регіональній філії є робота системи дистанційного онлайн-контролю за споживанням газу на всіх виробничих підрозділах. Данні до системи надходять безпосередньо з лічильників. Це дозволяє контролювати витрати та вживати оперативні заходи щодо зменшення кількості спожитого газу. Зазначена система дає відчутний економічний ефект, адже з моменту її впровадження у 2015 році по цей час було скорочено споживання газу на 597 тис. м3, тобто на 5,3 млн. грн. Крім того впровадження системи, що постійно контролює витрати газу, формує у працівників магістралі певну культуру ощадливого енергетичного споживання.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool