Цього року першокласники в Україні підуть в школу за новими правилами

Лютий 09, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 912 | Коментарі: 0

Порядок прийому дітей до першого класу змінився через новий закон «Про освіту». І якщо деякі нововведення можна назвати спірними, але зрозумілими, то є і положення, які прописані не до кінця. Саме вони викликають безліч питань у педагогів і батьків.

Почати варто з того, що якщо раніше в безліч шкіл та гімназій набирали дітей на основі конкурсу, то тепер за кожним навчальним закладом буде закріплена певна територія.

По досягненню 6 років дитина гарантовано отримає місце в навчальному закладі, закріпленому за його районом. Не важливо, звичайна це школа або спеціалізована. Вступити в іншу школу можна буде тільки, якщо в ній залишиться місце.

Інформація про прив’язку шкіл за певними адресами повинна з’явитися в кінці березня. А дізнатися її можна буде в самих навчальних закладах, у районних управліннях освіти або на їх сайтах. У квітні і травні, швидше за все, будуть прийматися документи від дітей за місцем проживання, після 1 червня – від інших.

Спростити зарахування в школу можуть, якщо там вже навчаються старші брат або сестра дитини. Окрема процедура прийому передбачена для дітей з особливими потребами. Так як деякі положення нового закону ще допрацьовуються, то невідомо, чи будуть окремі умови зарахування для пільгових категорій населення.

Також новий закон повинен врятувати класи від «перенаселення». У них має бути до 30 дітей.

Наступне нововведення полягає в тому, що протягом 5 років школи поміняють статути і стануть відповідати трьом передбаченим типам навчальних закладів – початковій школі, гімназії (5-9 класи) і ліцею (10-12 класи).

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool