Одеська залізниця зазнає колосальних збитків через сплеск злочинності в регіоні

Листопад 23, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

З початку 2017 року через сплеск злочинності і дії розкрадачів в регіоні господарства регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» зазнали збитків на 6 млн. 342 тис. гривень, при цьому в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума збитків зросла на 1 млн. 024 тис. грн., а кількість випадків розкрадання майна магістралі – більш ніж у 1,5 рази й перевищила 600.

Особливо гостро постає питання збереження і функціонування засобів сигналізації, централізації і блокування (СЦБ) та зв’язку, що є важливими елементом забезпечення безпеки процесу перевезень.

Так, у період з 26 жовтня по 22 листопада поточного року в межах станцій Одеса-Головна, Одеса-Застава-I, Одесса-Застава-II та прилеглих перегонів зафіксовано 19 випадків несанкціонованого втручання в роботу інфраструктури господарства сигналізації та зв’язку, які призвели до затримки руху кількох десятків поїздів та збитків в розмірі 179 тис. грн.

Нагадуємо, що кожний подібний випадок призводить до виходу з ладу пристроїв систем електричної централізації, автоблокування та автоматичної переїзної сигналізації, що цілодобово здійснюють та регулюють безперебійний, безпечний рух поїздів і автотранспорту.
Розкрадання майна залізниці може призвести до неминучих наслідків – дезорганізації руху залізничного і автомобільного транспорту, травмуванню і загибелі людей, техногенної катастрофи тощо.

Залізничники звертаються до громадян не лишатися осторонь та допомагати попереджувати злочинні зазіхання на майно магістралі, а також надавати будь-яку інформацію про перебування підозрілих осіб на території об’єктів залізничної інфраструктури за наступними телефонами:

• Черговий працівник служби воєнізованої охорони регіональної філії: (048) 727-26-49;
• Черговий диспетчер Одеського загону воєнізованої охорони: (048) 727-99-17;
• Черговий диспетчер Знам’янського загону воєнізованої охорони: (05233) 6-30-17;
• Черговий диспетчер Херсонського загону воєнізованої охорони: (0552) 48-39-73.

Додамо, згідно з чинним законодавством України, покарання за умисне знищення або пошкодження майна залізниці передбачено накладенням штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Прес-центр регіонального філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool