На залізничній станції Одеса-Застава ІІ покращують умови задля безпеки громадян

Грудень 08, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

Нещодавно у ході виїзної наради одеських залізничників разом з представником Одеської міської ради працівники магістралі вкотре довели необхідність облаштування у межах станції Одеса-Застава ІІ захисного огородження. 

Таке огородження допоможе врятувати життя та здоров’я місцевих жителів, які масово переходять колії з інтенсивним рухом поїздів, при цьому ігноруючи нещодавно відремонтований залізничниками підземний перехід, обладнаний світлодіодним освітленням. Слід зазначити, що пасажири приміських електропоїздів при перетині колії користуються зазначеним підземним переходом.

Поряд зі станцією знаходиться школа та ринок, що є передумовою стихійного перетину станційних колій громадянами у невстановлених місцях.
Саме тут виникає необхідність застосування машиністами поїздів екстреного гальмування для упередження наїздів на місцевих мешканців. Проте, на жаль, не завжди машиністам вдається уникнути наїзду на людей, які, ризикуючи своїм життям, переходять колії перед поїздом, що наближається. Так за останні роки, через нехтування правилами безпеки в межах станції внаслідок наїзду поїзда загинуло двоє людей і одна дістала важких травм.

Залізничники разом з представниками місцевої влади опрацьовують питання можливості встановлення захисного огородження, яке унеможливить перехід громадянами колій у невстановлених місцях.

Працівники магістралі докладають максимум зусиль, щоб забезпечити безпечний перехід людей через колію та привести до належного санітарного стану територій станцій, вкладаючи у це значні кошти. Нагадаємо, що цього року працівники Одеського територіального управління «Центру будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» ПАТ «Укрзалізниця» завершили роботи з реконструкції високої пасажирської платформи по станції Одеса-Застава ІІ загальною довжиною 204 м. Для зручності пасажирів було відремонтовано павільйон, встановлено нове огородження платформи, лавки та урни. Крім того відремонтовано підземний перехід та освітлення платформи.

Потреби людей з обмеженими фізичним можливостями не лишилися поза увагою: платформу обладнали пандусами з поручнями, а край платформи позначили тактильною плиткою. Прилеглу до станції територію було приведено до взірцевого санітарно-естетичного стану, а поряд із платформою проведено озеленення. Наступного року заплановано виконати такий самий за обсягом комплекс робіт на другій платформі станції.

Підкреслимо, що за 2016 рік Одеська міськрада заборгувала регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» 13,1 млн. грн. за перевезення пасажирів пільгових категорій, а за 11 місяців поточного року борг становить 13,6 млн. грн. Таким чином два роки поспіль залізниця не отримує компенсації за перевезення пільговиків. До того ж регіональна філія «Одеська залізниця» сплачує місту Одеса податок за землю в межах смуг відведення, зокрема за 2016 рік сплачено понад 10 млн. грн., а за 11 місяців 2017 року – понад 7,2 млн. грн.

Залізничники розраховують на підтримку Одеської міської влади у питаннях створення безпечних умов для своїх громадян.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool