Маємо остаточно передати тарифоутворення на органи місцевого самоврядування, - Геннадій Зубко

Червень 13, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 1039 | Коментарі: 0

Маємо остаточно передати тарифоутворення на органи місцевого самоврядування та забезпечити відповідальність перед громадянами. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«В умовах реформи децентралізації ми зробили кроки не лише до фінансової децентралізації, а й тарифної. Повноваження зі встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги передаються місцевій владі. Сьогодні вже багато міст вийшли з умов тарифоутворення незалежного регулятора – НКРЕКП, і самостійно складають тарифи, визначають, наскільки вони економічно обґрунтовані, а також яку допомогу можна надати своїм комунальним підприємствам із місцевих бюджетів. Але ми хочемо довести цей процес до кінця, щоб місцеве самоврядування по всіх території України самостійно складало тарифи на тепло- та водопостачання, а головне – звітувало перед своєю громадою, чому встановлено саме такий тариф. Це підвищить якість тепло- і водопостачання, оскільки насамперед місцева влада буде зацікавлена у підвищенні рівня відповідних послуг. А жителі зможуть контролювати відповідність ціни і якості отриманих комунальних послуг», - зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що наразі вже є новий склад НКРЕКП та ведуться переговори щодо остаточного завершення тарифної децентралізації.

Крім того, за словами Геннадія Зубка, «питання модернізації комунальних підприємств, критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення й виконання норми Закону «Про теплопостачання» в умовах децентралізації має бути пріоритетним для органів місцевого самоврядування».

Служба Віце-прем'єр-міністра України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool