Кабінет Міністрів посилює відповідальність неплатників аліментів і готує подальші кроки в цій сфері, - Глава Уряду

Березень 14, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 852 | Коментарі: 0

Кабінет Міністрів України в рамках ініціативи «Чужих дітей не буває» проаналізував хід виконання закону №7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» і схвалив подальші кроки щодо посилення відповідальності батьків, які не сплачують аліменти своїм дітям і не беруть участь у вихованні дітей.

Коментуючи ситуацію, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що батько, який «скинув на плечі матері весь клопіт з виховання дитини», має отримати відповідний соціальний статус.

«Хто він (такий батько?)? Йому треба дати статус «покидьок». Це буде нормально. Чому ні? Якщо ти не турбуєшся про свою дитину, то хто ти?», - сказав Володимир Гройсман.

За інформацією Міністерства юстиції, сьогодні в Україні понад 3 млн дітей виховуються у неповних сім’ях, а майже 600 тис. дітей не отримують жодної допомоги від одного з батьків. Саме цей показник і став свого часу мотивацією для відповідного доручення Прем’єр-міністра напрацювати необхідні законодавчі ініціативи, які могли б врегулювати ситуацію.

На початку лютого відповідний законопроект був ухвалений Верховною Радою. З того часу запрацював відкритий реєстр боржників, схвалені рішення щодо заборони боржникам на виїзд за кордон, на керування транспортними засобами, щодо відправлення боржників на виправні роботи. За перший місяць роботи закону на користь 450 тис. дітей було стягнуто 254 млн грн аліментів.

За рішенням Уряду, наступними кроками в означеній сфері стануть законодавчі зміни щодо майнових прав дитини при розділі майна подружжя та подальшого обмеження прав боржників по аліментах.

«Чужих дітей не буває. Дорогі жінки і діти, ми будемо захищати вас і ваші права. А тих, хто їх порушує, ми будемо переслідувати», - сказав Глава Уряду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool