Е-декларування доцільне для чиновників та керівників держхолдингів, а не громадських активістів, - Володимир Гройсман

Квітень 02, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 777 | Коментарі: 0

Введення норми про заповнення електронної декларації вводилося і є доцільним стосовно чиновників високого рангу і керівників великих державних компаній, які мають доступ до державного ресурсу. 

Натомість введення е-декларування для громадських активістів було помилковим. Про це в ефірі «112.ua» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Введення е-декларацій передбачало, що ті люди, які уповноважені державою на управління бюджетними коштами та державними процесами, мають бути відкритими та прозорими. І тому для чиновників це є зрозумілим. Для тих, хто очолює державні підприємства це також зрозуміло. А громадські активісти для того і є, аби відслідкувати публічність роботи влади. Вони не мають ніякого відношення до державних ресурсів, - сказав Глава Уряду. - Важливо відмінити декларування для учасників наглядових рад держкомпаній, які є громадянами інших країн. В своїх країнах вони заповнюють свої декларації. Інша справа, що ці документи можуть бути публічними для нас і ми могли їх бачити».

Глава Уряду закликав депутатський корпус об’єднатися навколо рішення про удосконалення законодавчих норм. «Цей процес у Парламенті супроводжує особисто (Глава ВРУ) Андрій Парубій, і я бачу сьогодні від фракцій готовність об’єднуватися», - сказав Володимир Гройсман.

При цьому він підкреслив, що питання зловживання статусом громадського діяча – це здебільшого моральна категорія, яку важко «законодавчо виписати чи встановити». «Це все природний процес. Рано чи пізно, у суспільстві виникатимуть вимоги до людей, які називають себе громадськими активістами. Громадський сектор має бути саморегульованим», - зазначив Прем’єр-міністр.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool