Дуалізм влади в Україні гальмує розбудову ефективної моделі управління державою, - Прем’єр-міністр

Червень 28, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 965 | Коментарі: 0

Існуючий в Україні дуалізм влади потрібно поступово усувати, адже він гальмує розбудову ефективної моделі управління державою. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю виданню «Обозреватель».

«Треба вдосконалювати Конституцію. У тому числі і в розділі місцевого самоврядування. Треба ліквідувати дуалізм влади. Говорю про це і відверто виступаю за більш ефективну модель управління», - сказав Глава Уряду.

При цьому він наголосив, що виступає за дискусію щодо конституційного питання. «Я би не хотів, щоб хтось моїми словами зараз спекулював: "От Гройсман з кимось бореться таким чином". Я можу боротись тільки за ефективне управління, а ефективне управління може бути тільки тоді, коли збалансовані повноваження і відповідальність», - пояснив Глава Уряду.

На його думку, закріплення в Конституції чітких принципів і повноважень влади дозволить так само і запровадити механізм контролю і недопущення зловживань, коли до місцевого самоврядування могли б прийти злочинці і розкрадачі бюджету. «В рамках Конституції має бути задіяний механізм контролю. Представники держави з юридичними повноваженнями, тобто префекти, отримають право слідкувати за законністю рішень управління громад, виступати на боці людей і держави. Це знову ж таки світова практика», - зазначив Прем’єр-міністр.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool