Через порушення правил безпеки на Одеській магістралі цьогоріч травмувалися 40 людей

Червень 23, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 844 | Коментарі: 0

З початку 2018 року через порушення правил безпеки на території регіональної філії «Одеська залізниця» травмувалося 40 осіб, 25 із них – смертельно

За минулий рік на об’єктах інфраструктури Одеської магістралі було зафіксовано 34 випадки невиробничого травматизму, внаслідок яких загинуло 28 осіб. Частіше люди травмувалися в межах станції – 26 випадків (14 із смертельним наслідком); рідше травм люди дістають на перегонах – 18 випадків, 11 з них смертельно.

Аналіз причин невиробничого травматизму свідчить про те, що всі випадки травмування громадян сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України. Часто громадяни, нехтуючи безпекою, переходять залізничні колії у невстановлених місцях або ходять по коліях.

У 2018 році в межах філії травмувалися четверо дітей віком до 16 років; один з них від отриманих травм помер. Зокрема при спробі вилізти на вагон для того, щоб зробити селфі, були травмовані електричним струмом двоє підлітків. Також актуальною наразі проблемою є надмірне захоплення молоді гаджетами, адже потерпілі поблизу об’єктів залізничної інфраструктури слухають музику у навушниках, користуються смартфоном, не звертаючи уваги на наближення рухомого складу.

Працівниками Одеського регіонального відділу контролю за умовами праці і промисловою безпекою постійно проводиться активна роз’яснювально-профілактична робота у навчальних закладах, що розташовані поблизу залізничних колій, де проводяться заняття із роз’яснення правил безпечного перебування на об’єктах залізничної інфраструктури.

Працівниками відомчої воєнізованої охорони проводяться рейди із недопущення знаходження сторонніх громадян на залізничних коліях, службових проходах і територіях станцій філії. Всього за поточний рік було затримано 327 осіб, а 185 з них були оштрафовані на загальну суму майже 6,5 тис. грн. проте метою таких рейдів є не штрафування громадян, а попередження і недопущення перебування на об’єктах інфраструктури громадян і, таким чином, збереження їм життя.

Одеські залізничники закликають громадян берегти своє життя та здоров’я, бути особливо уважними, перебуваючи на залізничних об’єктах та поблизу них, і суворо дотримуватися правил безпеки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool