Зустріч в ДПС Кіровоградської області

Липень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1502 | Коментарі: 0

Голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко зустрівся з керівниками підприємств з іноземними інвестиціями. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПС в Кіровоградської області

За словами посадовця, такі суб’єкти господарювання дуже позитивно впливають на економіку регіону.
Посадовець підкреслив – податківці зацікавлені в успішній роботі таких підприємств, адже їх успіх є причиною збільшення сум податків, які вони повинні платити до бюджету. Крім того, приклад успішного бізнесу з використанням іноземних інвестицій створює позитивну репутацію всій державі, щоб залучати іноземний капітал в економіку країни. Саме тому в нинішній час основним завданням для податкової є створення комфортних умов для сплати податків і вирішення проблем, пов'язаних з оподаткуванням, які заважають їм працювати.
Одним з кроків до зменшення податкового тиску стало скорочення в нинішньому році кількості перевірок з боку податкової служби. Зокрема, кількість планових перевірок платників податків – юридичних осіб торік в порівнянні з 2010 роком зменшено більше, ніж в 2 рази. Ця тенденція зберігається і в 2012 році. Також на цей рік продовжено мораторій на проведення фактичних і документальних перевірок суб'єктів господарювання – фізичних осіб і підприємств малого і середнього бізнесу.
З метою зміни фіскально-силових пріоритетів в роботі податкової служби області на поліпшення сервісного обслуговування платників відкрито 22 центри обслуговування платників податків. Основною метою їх діяльності є забезпечення сприятливих умов для швидкого і якісного надання громадянам і платникам податків адміністративних, інформаційних і інших видів послуг та спрощення процедури сплати і декларування податків на основі сучасних технологій податкового супроводу.
Ігор Станіславович наголосив – одним з важливих чинників, які стримували інвестування в економіку країни, була ситуація з відшкодуванням ПДВ, проте з прийняттям Податкового кодексу вона змінилася в кращу сторону. Головним позитивним моментом можна вважати введення автоматичної системи відшкодування ПДВ. Таке відшкодування в Кіровоградської області отримали 7 суб'єктів господарської діяльності. В той же час, можна вважати, що зростання об'ємів автоматичного відшкодування стало основною причиною збільшення загального повернення ПДВ – з початку року місцевим підприємствам відшкодовано 206,8 млн. грн. податку на додану вартість. З цієї суми 157,3 млн. грн. було повернено в автоматичному режимі, що в 3,4 разу або на 111,5 млн. грн. більше, чим за січень-червень 2011 року.
Під час зустрічі податківці та підприємці обговорили дослідження якості інвестиційного клімату і рівня інвестиційної активності в Україні, та розглянули проблемні питання застосування податкового законодавства, з якими стикаються підприємства з іноземними інвестиціями області.
Також під час зустрічі відбулась презентація Кіровоградського регіонального інвестиційного агентства.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool