ЗНО з математики стане обов’язковим для абітурієнтів, - Володимир Таборанський

Липень 13, 2020 | Новини | Переглядів: 1039 | Коментарі: 0

Про це повідомив начальник управління освіти й науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський сьогодні, 13 липня, під час пресконференції.

Згідно указу Президента, наступний навчальний рік стане роком математичної освіти в Україні. Відповідно, починаючи з 2021 року, ЗНО з математики вперше стане обов’язковим предметом тестування для абітурієнтів.На розвиток і підтримку математичного напряму в школах, професійно-технічних закладах і коледжах цьогоріч виділено 19,6 млн грн. Ці кошти спрямують на посилення матеріально-технічної бази.

Як зазначив Володимир Таборанський, у навчальних закладах Кіровоградщини облаштують 60 нових кабінетів математики, які будуть, наприклад, оснащені стереометричними наборами, танграмами й рулетками.

Також частину виділених коштів спрямують на створення STEM-лабораторій. Вони будуть знаходитись у навчальних закладах, які відповідають критеріям Міністерства освіти й науки України. Йдеться про:

• Науковий ліцей у Кропивницькому;
• Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат;
• Регіональний центр професійної освіти ім. Єгорова;
• Олександрійський колегіум.

STEM-лабораторії будуть оснащені 3D-принтерами, 3D-сканерами, фото- і відеостудіями, цифровими лазерними верстатами й відповідним програмним забезпеченням.

Як додав Володимир Таборанський, кожний навчальний заклад в області наразі працює над власним планом розвитку й підтримки математичної освіти. До математичного навчального року посилено готуються і вчителі. Відтак 764 вчителі математики проходитимуть семінари, тренінги та курси для підвищення кваліфікації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool