Знає хай дитина кожна - жартувать з вогнем не можна (ФОТО)

Листопад 23, 2011 | Новини | Переглядів: 3000 | Коментарі: 0

З 14 по 18 листопада у школах та дитсадках області проводився Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

У цей час діти активно засвоювали знання щодо дій в екстремальних ситуаціях та вчилися таких ситуацій уникати. Представники управлінь МНС та Держтехногенбезпеки побували у школах та дитсадках Кіровограда, щоб перевірити як у навчальних закладах втілюються у життя вимоги Положення про цей навчальний захід.
Спеціалісти управлінь перевірили перспективні плани роботи, плідно поспілкувалися з керівництвом навчальних закладів щодо перебігу Тижня. Окремо слід виділити куточки «Юний рятувальник», де розміщуються номери телефонів екстреного виклику, пізнавальна інформація та фотографії про роботу рятувальників. Також у школах та дитячих садках є куточки для батьків, де кожен може отримати поради щодо навчання дітей правилам безпечної поведінки.
Зокрема, у школі № 20 у рамках Тижня проводиться конкурс на кращі дитячі малюнки та кросворди. У садку «Вогник» вихователі провели для дітей естафету «Загаси вогонь».
Але рятувальники не лише перевіряють, а й беруть безпосередню участь у виховних годинах та зустрічах з дітьми.
Як запобігти, врятувати і допомогти навчали працівники управління МНС вихованців дитячого садочка №68 «Золота рибка», що в Кіровограді. Під час Тижня знань безпеки життя рятувальники стають довгоочікуваними гостями у школах та дитсадках.
Працівники центру пропаганди провели для дітей цього закладу гру-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти». В ігровій формі діти засвоїли багато корисної інформації. Хлопчики і дівчатка з радістю відповідали за яким номером викликати пожежних, а ще вчилися правильно діяти у небезпечних ситуаціях. Такі ситуації для них спеціально створював Бешкетник, який то пропонував запалити сірники, доки немає батьків, то ввімкнути праску. Все це він діставав з «Загадкової скриньки», де були предмети і корисні в побуті, і небезпечні. Але діти швидко орієнтувалися в тому, що таке «погано» і що таке «добре».
Варто відзначити високий рівень підготовки вихованців “Золотої рибки” – це, звичайно, результат щоденної праці вихователів, які добре розуміють важливість знань з безпеки життєдіяльності і що ці знання потрібно давати малечі з самого раннього віку. Адже повідомлення про надзвичайні події, які виникли через дитячі пустощі, не така вже і рідкість в оперативних зведеннях. Щоб таких подій було менше, на пам'ять про гру діти отримали тематичні розмальовки, і, сподіваємось, знання, які знадобляться їм на все життя.

Знає хай дитина кожна - жартувать з вогнем не можна (ФОТО)

Знає хай дитина кожна - жартувать з вогнем не можна (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool