Жителі Кіровоградщини вже задекларували 298,5 млн. грн. доходів, отриманих протягом минулого року

Квітень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Про це під час прес-конференції розповів заступник голови ДПС у Кіровоградській області Олександр Підлісний. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

За його словами, до податкових органів області громадянами подано 26102 декларації про доходи, отримані у 2011 році. Це на 1,3 відс. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Кількість декларантів обов’язкового характеру зросла на 6,5 відс., і становить 25196 осіб. Загальна ж сума задекларованих у поточному році громадянами доходів становить 298,5 млн. грн. Це на 52,3 млн. грн., або 21,2 відс. більше, ніж у минулому році.

За оперативними даними, громадяни самостійно визначили до сплати податкові зобов’язання по податку на доходи фізичних осіб у сумі 15,4 млн. грн., фактично до бюджету вже надійшло 7,7 млн. грн. До повернення громадянам підлягає 665,2 тис. грн., фактично повернуто – 81,2 тис. грн.
За словами посадовця, правом на податкову знижку у поточному році вже скористалися 974 жителя області. В основному до складу витрат вони відносили витрати на власне навчання або навчання членів сім’ї 1 ступеня споріднення. Також мали місце випадки декларування витрат на іпотечне кредитування, довгострокове страхування життя та недержавне пенсійне забезпечення та допоміжні репродуктивні технології.
Доходи більше 1 млн. грн., які підлягають декларуванню, у нинішньому році задекларували 3 жителя області (у минулому році – 2). В основному вони отримані від продажу корпоративних прав.
Про особливості цьогорічної кампанії декларування розповіла начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПС у Кіровоградській області Інна Ауліна. За її словами, змінено форму податкової декларації. Також свої доходи, майновий стан та витрати, а також членів своїх сімей за 2011 рік повинні задекларувати державні службовці, судді та особи, які претендують на зайняття посади державного службовця. Істотною відмінністю нинішньої кампанії декларування доходів є обов'язок подання декларацій фізичними особами, які впродовж 2011 року отримували доход у вигляді заробітної плати і суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів. Подавати таку декларацію необхідно лише за умови, якщо загальна сума доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятиразовий розмір мінімальної заробітної плати (у 2011 році – 9410 грн.).
Податківці наголосили, що наведені результати є оперативними, адже кампанія декларування цього року ще не закінчилася, так що жителі Кіровоградщини мають можливість прозвітувати перед державою до 1 травня. Як свідчить практика попередніх років, основна активність населення приходиться саме на останні два тижні кампанії.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool