Житель Кіровоградщини незаконно колекціонував зброю часів ВВв

Грудень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

Працівники Бобринецького РВ УМВС України в Кіровоградській області виявили факт незаконного зберігання непрацюючим раніше судимим 53-річним жителем одного із сіл району зброї часів Великої Вітчизняної війни. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області. 

У ході розслідування кримінальної справи за фактом скоєння крадіжки правоохоронці відпрацьовували територію населеного пункту з метою виявлення викрадених речей. У першу чергу, у поле зору працівників міліції потрапили раніше засуджені особи.

Під час проведення санкціонованого обшуку у будинку одного із місцевих жителів оперативники виявили і вилучили кілька одиниць та частин зброї часів ВВВ, пошкоджених іржею і майже всі без номерів, а саме – револьвер іноземного виробництва, гвинтівку системи «Мосіна», карабін Маузера без дерев’яних частин та два багнети – від гвинтівки СВТ-40 і від карабіну Маузера, а також понад 40 набоїв калібру 5,45 мм та 7,62 мм.
За словами чоловіка, зброю він знайшов на території району у місцях, де проходили бойові дії, та зберігав з метою колекціонування. Також він займався ремонтом пошкодженої зброї і виготовляв з підручних засобів відсутні частини для її укомплектування.
Вилучену зброю та набої працівники міліції направили на дослідження до НДЕКЦ при УМВС в області.
Наразі правоохоронці встановлюють джерело та шляхи придбання підозрюваним боєприпасів. До речі, чоловік раніше вже був засуджений за незаконне зберігання зброї.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкцією якої передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool