Здобутки лісівників Голованівщини оцінили під час виїзної колегії обласного управління

Серпень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1057 | Коментарі: 0

27 серпня на базі Голованівського лісгоспу відбулась розширена виїзна колегія Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, у якій взяли участь представники управління, директори, головні спеціалісти та лісничі з усіх лісгоспів області.

Засідання колегії відкрив у Вільховатському лісництві начальник обласного управління Іван Захарченко. Він зазначив, що з моменту минулої колегії на це підприємство минуло трохи більше року, а тому лісівники можуть оцінити здобутки лісгоспу за рік. А завідувач сектором лісорозведення Лариса Романська коротко ознайомила присутніх із результатами проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах. Вона доповіла, що на цей рік лісгоспи запланували проведення таких заходів на площі майже 10,5 тис. гектарів загальною масою близько 408 тис. кубометрів, з яких вже виконано роботи майже на 700 гектарах масою 59 тис. кубометрів. Також вона доповіла про стан охорони лісів від незаконних рубок. Так, з початку року державною лісовою охороною під час рейдів виявлено 23 випадки самовільних рубок загальною масою 63 кубометри, які завдали збитків на суму майже 266 тис. гривень. У добровільному порядку відшкодовано 14,4 тис. гривень.
Після цього учасники колегії оглянули рекреаційний об’єкт Голочанського лісництва. В цей час перший заступник начальника обласного управління Наталія Ревенко доповіла про рекреаційну діяльність підприємств області. Охарактеризувавши діяльність, Наталія Олександрівна запевнила, що розвивати цей напрям необхідно постійно, тому що розгалужена мережа рекреаційних пунктів на території всієї області дасть можливість людям приїжджати на відпочинок до лісу, зробить цей відпочинок комфортнішим. Водночас вона наголосила, що рекреаційні місця необхідно оформлювати різноманітними інформаційними стендами, намагаючись при цьому підійти до цього процесу індивідуально, щоб кожен рекреаційний пункт був неповторним, своєрідним та запам’ятовувався відпочивальникам. А для того, щоб заохотити лісівників ще активніше займатися цією діяльністю, цього року для лісгоспів проводиться конкурс на краще рекреаційне місце, створене у цьому році.
Далі учасники колегії відвідали Голочанське лісництво, де оглянули побудовану цього року лісову дорогу з твердим покриттям, а також цех переробки. Тут голова облпрофорганізації працівників лісового господарства Валентина Токарчук доповіла про соціальний захист працівників, пенсіонерів та ветеранів праці і війни лісгоспів області. Вона охарактеризувала його стан за основними показниками, виокремила ті лісгоспи, які працюють у даному напрямку найбільше та висловила певні рекомендації щодо покращення роботи.
У Голованівському лісгоспі лісівників – учасників колегії привітав голова Голованівської районної державної адміністрації Олександр Яровий. Він коротко розповів про господарство району загалом та побажав успішної та продуктивної роботи.
Оглянувши садибу Голованівського лісгоспу та контору Голованівського лісництва, учасники колегії залишилися приємно вражені. Сучасне інформаційне оформлення контор відповідає вимогам сьогодення і забезпечує прозору діяльність лісогосподарського підприємства.
Оцінити стан лісорозсадництва присутні змогли у лісовому розсаднику та шкілці для вирощування декоративного посадкового матеріалу Голованівського лісництва, а також під час огляду теплиць та коробів для вирощування сіянців із закритою кореневою системою на територіях інших лісництв.
Підводячи підсумки колегії, Іван Захарченко зазначив, що на підприємстві помітні серйозні позитивні зрушення: розширився асортимент основних та декоративних порід, піднялися показники виробництва, підвищився рівень реалізації, а тому підприємство може підвищувати заробітну платню своїм працівникам та спрямовувати кошти і на розвиток рекреаційної справи, і на благоустрій територій, що вже стало помітним. Покращуються умови праці.
На завершення Іван Іванович побажав працівникам лісгоспу і надалі працювати у заданому темпі та запевнив, що у такому разі у лісгоспу є всі шанси стати передовим лісовим господарством Кіровоградщини.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool