Збільшення чисельності диких мисливських тварин - головне завдання користувачів мисливських угідь на Кіровоградщині (ФОТО)

Листопад 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1488 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 1 листопада завідувач сектором мисливського господарства Олександр Кваша та голова обласної організації УТМР Микола Головко провели нараду для всіх районних мисливствознавців та представників районних організацій УТМР Кіровоградщини.

Як зазначив Олександр Кваша, основна задача користувачів мисливських угідь – це збільшення чисельності диких мисливських тварин. У зв’язку із цим користувачам необхідно зосередити особливу увагу на правильному проведенні обліку в своїх угіддях, адже це – основа економіки мисливського господарства.
Станом на 1 жовтня в Кіровоградській області зареєстровано майже 19400 мисливців, 260 з яких отримали посвідчення цього року. За 9 місяців обласним управлінням лісового та мисливського господарства видано 6300 контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання. А в середньому за рік по області полює трохи більше 4 тис. мисливців, більшість з яких – на хутрового звіра.
В області активно ведеться робота по виявленню порушників правил полювання. Так, районними мисливствознавцями лісогосподарських підприємств, працівниками Державної екологічної інспекції та УТМР складено 68 протоколів на порушників та накладено штрафів на суму майже 13 тис. грн., 96% з яких вже стягнуто. При цьому, мисливствознавці лісогосподарських підприємств зафіксували майже половину випадків порушення правил полювання.
Ще одним пріоритетним напрямом роботи працівників, зайнятих у мисливському господарстві, є регулювання кількості шкідливих тварин (вовків, бродячих собак і котів, сірих ворон, сорок, граків), яке здійснюється тільки уповноваженими на це працівниками та мисливцями під час полювання на інші види тварин. В не мисливський сезон мисливці можуть вести відстріл шкідливих тварин лише за дозволом Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства. Крім цього, в кожному адміністративному районі Кіровоградщини діють спеціалізовані бригади мисливців, які займаються відстрілом хижаків. До складу таких бригад входять працівники користувачів мисливських угідь, мисливці та не менше двох працівників державної лісової охорони, які відповідають за дотримання вимог чинного законодавства.


Збільшення чисельності диких мисливських тварин – головне завдання користувачів мисливських угідь на Кіровоградщині (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool