Завершуються роботи з будівництва «роз’їзду 12-й км» на дільниці «Чорноморська - Берегова»

Грудень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 930 | Коментарі: 0

Одеські залізничники закінчують будівництво «роз’їзду 12-й км» одноколійного перегону «5–18-й км» дільниці «Чорноморська – Берегова», що ухвалено програмою економічних реформ «Богате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Працівниками Одеської залізниці за фінансової підтримки ТОВ «Трансінвестсервіс» було виконано цілий комплекс робіт.
На початку листопада земляне полотно було повністю готове для укладання верхньої будови колії. Протягом шести тижнів завдяки сприятливим погодним умовам колійники Одеської залізниці уклали 1,6 км рейко-шпальної решітки на залізобетонних шпалах, а також чотири стрілочні переводи. Також було облаштовано та обладнано автоматичною сигналізацією переїзд через дві магістральні колії.
Збудовано пост електричної централізації модульного типу, електрифікується зазначена дільниця – встановлено опори контактної мережі з розкаткою несучого тросу і контактного дроту (змонтовано контакту мережу). Для живлення приладів сигналізації, централізації та автоблокування блокпосту 12 км було встановлено нові трансформаторні підстанції.
Працівники служби сигналізації та зв’язку у стислі терміни виконали роботи з укладання кабелю сигналізації, централізації та зв’язку. Було встановлено, змонтовано і включено електроприводи на чотирьох стрілочних переводах. Також встановлено і змонтовано десять поїзних і чотири маневрових світлофори. Крім того виконані роботи з регулювання і перевірки приладів електричної централізації, змонтованих у транспортабельному модулі (ЕЦ-ТМ), що виконує всі функції посту електричної централізації.
Введення в експлуатацію роз’їзду 12-й км є другим етапом реалізації проекту зі збільшення пропускної спроможності залізничної дільниці Чорноморська – Берегова. Проект реалізовується залізницею за фінансової підтримки ТОВ «Трансінвестсервіс». Відповідно компанія розраховує на пропуск додаткових пар поїздів. Будівництво роз’їзду дасть можливість частково підвищити пропускну спроможність на даному напрямку.
Урочисте відкриття зазначеного роз’їзду заплановано на 25 грудня поточного року.

*Довідково
Збільшення пропускної спроможності на дільниці Чорноморська – Берегова Одеської залізниці – один з пунктів затвердженого Президентом України Національного плану дій на 2013 рік у рамках впровадження програми економічних реформ «Богате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». В цілому програма становить чотири етапи, її реалізація розрахована до 2018 року, що в результаті дасть можливість збільшити пропускну спроможність з 33 до 75 пар вантажних поїздів на добу. Будівництво на цій дільниці другої головної колії – реальне вирішення питання розширення магістрального підходу до акваторії порту.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool