Засуджені Кіровоградської області тепер мають власного адвоката

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

Маючи близько 2000 засуджених до позбавлення волі, Кіровоградська область має лише 36 членів спостережних комісій, що діють на території розташування пенітенціарних установ, та які мають займатись захистом прав засуджених.

Тому безкоштовна та фахова юридична допомога, для засуджених іноді залишається лише мрією. Але нещодавно, таку мрію зробили реальністю…

Спостережні комісії Кіровоградської області, що діють на територіях, де розташовані пенітенціарні установи, незабаром отримають добру новину. Кіровоградське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережі людей, що живуть з ВІЛ\СНІДом», поінформувало членів спостережних комісій, про нову можливість в сприянні захисту та реалізації прав засуджених. Завдяки ініціативі Всеукраїнського правозахисного руху «Гідність» в Кіровоградській області відтепер кожна особа, яка відбуває покарання в пенітенціарних установах, може отримати безкоштовну юридичну допомогу. Навіть послуги адвоката.
«Така можливість – є рятувальним кругом для спостережних комісій, - стверджує керівник пенітенціарного напрямку КОВ ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» - Бочаров-Туз Володимир, - адже саме спостережні комісії мають здійснювати індивідуальний прийом засуджених та відповідно в разі необхідності, надавати юридичну допомогу».
Відтепер члени спостережних комісій, у випадку, неспроможності надати відповідну допомогу засудженому, можуть переадресовувати його до правника ВПР «Гідність».
Наскільки скористаються спостережні комісії наданою можливістю покаже час. Але і аналіз звернень до Всеукраїнського правозахисного руху допоможе з’ясувати, наскільки якісно спостережні комісії здійснюють індивідуальний прийом засуджених та інформують їх про можливості отримання юридичної допомоги.
Зі свого боку Кіровоградське обласне відділення ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ», не обмежиться лише моніторингом та аналізом такої роботи. На початку осені, в партнерстві з Благодійною Асоціацією «Світло надії» фахівцями організацій буде проведено відповідне навчання для членів спостережних комісій. До навчання будуть залучені кращі фахівці національного рівня, в сфері громадського контролю та захисту прав засуджених.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool