Залізничники за місяць виявили 108 порушень громадянами правил безпеки на залізничному транспорті

Листопад 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

З 21 жовтня 2011 року на Одеській залізниці триває активна профілактично-роз’яснювальна робота, яку проводять працівники сектора охорони праці, спільно з інженерами з охорони праці структурних підрозділів Одеської дирекції залізничних перевезень, працівниками воєнізованої охорони та лінійних відділів міліції.

За місяць було проведено 33 сумісні рейди. Під час проведення яких залізничники виявили 108 порушень з боку осіб, які перетинали залізничну колію у невстановленому місці. Порушники були притягнуті до адміністративної відповідальності. Зокрема, на станції Роздільна-Сортувальна було проведено 4 рейди, в ході яких виявлено 44 порушення. Настільки високий показник порушень свідчить про те, що багато громадян й досі не усвідомлюють небезпеку навіть незначних порушень при перебуванні на об’єктах залізничної інфраструктури.
Рейди проводилися на станціях Арциз, Білгород-Дністровський, Іллічівськ, Колосівка, Котовськ, Одеса – Головна, Одеса – Застава 1, Одеса – Пересип, Одеса – Сортувальна, Роздільна – Сортувальна тощо. Паралельно із профілактичними рейдами працівники сектора охорони праці з інженерами з охорони праці структурних підрозділів Одеської дирекції залізничних перевезень проводили роз’яснювальну роботу з учнями 1 – 7 класів в школах. Спочатку залізничники пояснювали дітлахам важливість правильної поведінки поряд із об’єктами залізничної інфраструктури (зокрема, поблизу колії), а потім вони переглядали пізнавальний фільм «Я і залізниця». Таким чином, нові знання отримані в ході бесіди, закріплювалися візуально.
У Дорожньому центрі науково-технічної інформації Одеської магістралі залізничники надрукували 2 тисячі примірників «Пам’ятки безпеки при перебуванні на залізничних коліях», які розповсюджуються серед пасажирів у квиткових касах при купівлі проїзного документа.
Одеська залізниця встановила 250 заборонних знаків «Прохід по залізничним коліям в невстановлених місцях заборонено». Знаки встановили на посадкових платформах станції, а також у місцях масового несанкціонованого проходу людей через колії, це такі станції Одеського залізничного вузла як Іллічівськ, Одеса – Головна, Одеса – Застава 1, Одеса – Західна, Одеса – Пересип, Одеса – Сортувальна, Одеса – Східна та Одеса – Товарна.

Одеські залізничники нагадують громадянам про те, що залізниця є об’єктом підвищеної небезпеки, де щорічно важко травмуються або гинуть десятки людей. Усі постраждалі нехтують правилами техніки безпеки при перебуванні поблизу залізничної колії. Особливої уваги потребують маленькі діти та підлітки, які обирають залізницю місцем для веселощів. Однак статистика свідчить про те, що за 10 місяців поточного року тільки в межах Одеської дирекції залізничних перевезень забави на залізниці трьом з чотирьох травмованих на коліях дітей коштували їм життя. Причиною трагедій стали недбалість та неуважність як самих дітей, так і їх батьків, які залишили малечу без нагляду. Тому батькам, вихователям та вчителям слід постійно нагадувати дітям, що забави на залізниці можуть ускладнити роботу залізничного транспорту, загрожують безпеці руху поїздів, життю та здоров’ю пасажирів, а також завдають немалої матеріальної шкоди. Дорослі повинні своєю взірцевою поведінкою демонструвати дітям правила безпеки на залізниці та переходити колію лише у встановлених та спеціально обладнаних для цього місцях, користуючись мостами та настилами, попередньо впевнившись у відсутності поїзда або локомотива.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool