Загроза коронавірусу:на Кіровоградщині посилюють обмежувальні заходи

Березень 17, 2020 | Новини | Переглядів: 3035 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині посилюють обмежувальні заходи для стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації в умовах загрози коронавірусу

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Ігоря Кузьміна. У зібранні взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.

Відповідно до протоколу засідання визначено низку обмежувальних заходів. Серед них:
- заборона регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученнях;
- перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, який виконує регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому) до прийняття окремого рішення.

Заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.

Що стосується роботи закладів громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури тощо, вони повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено лише надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Водночас дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна продовжувати здійснювати банківську та страхову діяльність.

На громадському транспорті продовжується проведення профілактичних заходів (щоденна обробка транспорту з використанням миючих та дезінфікуючих засобів).
Також посилено контроль за системами водопостачання та водовідведення населених пунктів.

Всі вказані заходи мають профілактичний характер. Їх необхідно вживати для максимального убезпечення поширення коронавірусної інфекції на території області. Роз’яснювальна робота з профілактики захворювання триває. Отримати фахові поради щодо клінічних проявів коронавірусної інфекції, дезінфекційних засобів при боротьбі з коронавірусом, використання засобів індивідуального захисту можна в управлінні державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області за тел.: (0522) 32 26 23.

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool