За викрадення маленької дівчинки кіровоградець може провести кілька років за ґратами

Липень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1202 | Коментарі: 0

Працівники міліції Кіровоградщини затримали 21-річного чоловіка, який викрав 5-річну дівчинку. Пошуки зниклої дитини тривали майже добу. Дівчинку повернули батькам живою та неушкодженою. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Близько опівночі 11 липня до Новоукраїнського РВ УМВС України в Кіровоградській області із заявою про зникнення дитини звернулася 27-річна жителька одного із сіл району. Жінка повідомила, що донька гралася на вулиці, але надвечір додому не повернулася.
Спочатку батьки самостійно намагалися знайти дитину, і лише через кілька годин звернулися до міліції. Після отримання інформації про зникнення 5-річної дівчинки весь особовий склад райвідділу було піднято по тривозі. На місце події терміново прибув т.в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області полковник міліції Руслан Бугринець, який особисто координував дії правоохоронців, спрямовані на пошуки дитини. Допомогу місцевим працівникам міліції надавали співробітники карного розшуку УМВС в області, інспектори ДАІ, кінологи та експерти-криміналісти НДЕКЦ при УМВС в області, а також кілька десятків працівників патрульної служби. Правоохоронці розпочали відпрацювання території населеного пункту, оглядали кожен закуток, оскільки розглядалося кілька версій можливого розвитку подій, в тому числі і ймовірність того, що дитина заблукала та не змогла самостійно повернутись додому.
За фактом зникнення було порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (умисне вбивство). Знайти дівчинку протягом перших кількох годин, не зважаючи на усі зусилля, не вдалося, адже з моменту її зникнення пройшло чимало часу. Та все ж наступного дня працівники міліції вийшли на слід зловмисника, який, як з’ясувалося, і викрав дитину. Ним виявися 21-річний кіровоградець.
Правоохоронці встановили, що вночі чоловік дістався до обласного центру і привів дитину до себе додому. Налякана дівчинка весь час плакала та просила повернути її батькам. Наступного дня, зрозумівши, що накоїв, молодик вирішив відвезти малу назад до Новоукраїнського району і навіть приготував записку для рідних, в якій просив вибачення за те, що вчинив.
Переконавшись, що життю малечі вже нічого не загрожує, працівники міліції затримали підозрюваного.
Як повідомив начальник Новоукраїнського РВ УМВС в області Дем’ян Таршин, за цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене стосовно малолітньої особи). Санкціями статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідство триває. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно підозрюваного.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool