За півроку правоохоронці Кіровоградщини розшукали понад 90 дітей, які залишили домівки та інтернати

Липень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1135 | Коментарі: 0

Одним і з пріоритетних напрямків роботи кримінальної міліції у справах дітей є розшук неповнолітніх, які самовільно залишають домівки та інтернатні заклади. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Загалом з початку поточного року до органів внутрішніх справ області надійшло 98 заяв та повідомлень про зникнення дітей. Із них 85 дітей втекли із дому, 13 – самовільно залишили інтернатні заклади. У ході проведення працівниками міліції відповідних заходів 89 неповнолітніх (90%) було розшукано протягом доби після отримання інформації про зникнення.
Причини втечі можуть бути різними, так само як і наслідки. Тож правоохоронці постійно вживають заходів, спрямованих на протидію дитячій бездоглядності та безпритульності, а також виявлення підлітків, що займаються жебрацтвом, вчиняють правопорушення, або самі стали жертвами злочинної діяльності.
У результаті здійснення протягом 6 місяців цього року понад тисячі рейдів працівники міліції спільно із представниками у справах дітей виявили більше 320 неповнолітніх, що проживають у несприятливому середовищі, з якого 89 дітей було вилучено. Крім того, внаслідок проведених перевірок 91 особу позбавлено батьківських прав, 54 дитини поміщено до притулків.
На сьогодні на території Кіровоградської області більше 2 з половиною тисяч дітей проживає у понад 1300 родинах, що опинились у складних життєвих обставинах. Тож з метою попередження скоєння злочинів та правопорушень стосовно дітей, працівники міліції постійно проводять профілактичну роботу із вказаною категорією сімей.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool