За десять місяців 2012 року Кіровоградська митниця перерахувала в бюджет понад півмільярда гривень

Листопад 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1077 | Коментарі: 0

Кіровоградська митниця підбила підсумки діяльності за 10 місяців 2012 року. Як повідомив начальник Кіровоградської митниці Павло Скальський, відомством перераховано до держбюджету понад півмільярда гривень, що на 31% перевищує показник минулого року.

Стала системна робота Кіровоградської митниці, спрямована на спрощення митних процедур, зменшення часу митного оформлення, запровадження новітніх інформаційних технологій та постійний відкритий діалог з регіональним бізнесом вплинули на збільшення протягом січня-жовтня 2012 року загального товарообігу Кіровоградщини на 67% (5,3 до 8,9 млрд.грн.) та кількості працюючих суб‘єктов зовнішньоекономічної діяльності на 17% (з 747 до 874).
Підвищення активності 10 «бюджетоформуючих» суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (67% від перерахованих до бюджету митних платежів) та збільшення обсягів ввезення 10 «бюджетоформуючих» груп товарів (85% від суми перерахованих податків) позитивно вплинуло на зовнішньоекономічну діяльність області.
Серед основних бюджетоформуючих підприємств Кіровоградщини слід назвати ПрАТ «Креатив», ТДВ «МК «Ятрань», ТОВ «Агроресурс», ТОВ «Лантех», ТОВ «НВФ «Агросвіт» та МПП фірма «Ерідон». До бюджетоформуючих товарів області відносяться промислове обладнання, сільгосптехніка, м’ясопродукти, прокат з чорних металів, олія та її фракції, насіння кукурудзи та соняшника, нафтопродукти та газ, а також засоби захисту рослин.
Запровадження в митниці електронного декларування сприяє прискоренню товарообігу, скороченню часових і фінансових витрат бізнесменів на здійснення митного оформлення. Все більше підприємств Кіровоградщини здійснюють митне оформлення товарів у електронному вигляді.
З початку року 24 суб‘єкта господарювання оформило 7616 електронних декларацій, що складає третину усіх митних оформлень. Слід зазначити, що з серпня 2012 року набирає обертів оформлення експортних вантажів з використанням електронних митних декларацій. Якщо у серпні було оформлено лише 2 електронні митні декларації у режимі «експорт», то у жовтні такий показник сягнув вже 48% від загальної кількості оформлених експортних вантажів.
Павло Петрович зазначив, що кожен бажаючий може безкоштовно отримати електронний цифровий підпис у Центрі сертифікації ключів Держмитслужби.
Нове митне законодавство та проведені митницею заходи щодо прискорення та спрощення реалізації митних формальностей позитивно позначилися на швидкості митного оформлення товарів, адже середній час митного оформлення вантажів в Кіровоградській митниці становить 70 хвилин.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool