За 5 років Одеська залізниця зменшила шкідливі викиди в атмосферу майже на 40 відсотків

Травень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 707 | Коментарі: 0

Регіональна філія «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» проводить активну політику щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище та підвищення екологічної безпеки. Завдяки ефективній роботі залізничників в цьому напрямку на підприємстві вдалося досягнути позитивних результатів.

Безпосередньо, упродовж 2010-2015 років по Одеській магістралі спостерігається значне зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення. Якщо на початок звітного періоду цей показник складав 1 120 тонн, то за підсумками екологічного моніторингу у минулому році він зменшився до 694 тонн, що на 38% менше, ніж у 2010 році.

Як зазначають в секторі екології технічної служби філії, значне зменшення викидів забруднюючих речовин пов’язано з тим, що впродовж зазначених років на залізниці планово, поетапно, з включенням у відповідні програми енергозбереження, проводилось технічне переозброєння. Так, котельні структурних підрозділів, які споживали топковий мазут і енергетичне вугілля, переводили на природний газ та електроопалення. Загалом за останні п’ять років на електроопалення переведено понад 100 одиниць різноманітних котлів, виведено з експлуатації велику мазутну котельню по ст. Помічна тощо.

Окрім цього, в останні роки в виробничих підрозділах почали все більш активно впроваджувати екологічно ефективні технології по раціональному використанню природних ресурсів, альтернативних джерел енергії, виробничого екологічного контролю та нормативно-технічного забезпечення природоохоронної роботи.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool