З початку року казна Кіровоградської області отримала 1,6 мільярдів гривень

Грудень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

Впродовж одинадцяти місяців поточного року місцеві бюджети Кіровоградщини поповнились на 1 мільярд 631 мільйон гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 116 млн. грн. або на 7,7 відсотків.
Постійним лідером у наповненні місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, який складає 70,2% усіх платежів до місцевої скарбниці. З початку року його сплачено 1 млрд. 145 млн. гривень, що на 86,1 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Наступною, за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів є плата за землю. Так, протягом 11 місяців цього року до кошиків місцевих бюджетів області надійшло 250,7 млн. гривень, що становить 105 відсотків рівня збору січня-листопада 2013 року.
Платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування перерахували до бюджетів 107,3 млн. гривень, що на 14,6 відсотків більше обсягу надходжень минулорічного періоду.
Місцеві бюджети виконують важливу роль, оскільки вони є фінансовою основою місцевого самоврядування. За рахунок цих коштів фінансуються найбільш значні заходи держави в галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту - всі ті витрати, які зачіпають інтереси широких верств населення. З боку органів фіскальної служби області на позитивну динаміку у надходженнях до місцевих бюджетів регіону впливає, зокрема, підвищення якості податкового сервісу для платників та покращення податкового супроводу діяльності суб’єктів господарювання.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool