Як стати платником податку на додану вартість за новими правилами

Березень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 835 | Коментарі: 0

Міністерством доходів і зборів України затверджено оновлене Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (наказ від 16.01.14 №26, далі - Положення), яке набрало чинності 25 лютого 2014 року.

Відповідно до цього документу, для реєстрації платником ПДВ (в обов’язковому порядку або добровільно) суб’єкт господарювання подає відповідну заяву до контролюючого органу. Варто зазначити, що остання не зазнала значних змін, проте з 25.02.2014 р. все-таки слід користуватися оновленою формою згідно додатку 1 до Положення.
Крім того, передбачено можливість подання заяви в електронній формі. Даний сервіс буде доступний бізнесменам, які уклали договір із відповідним контролюючим органом про визнання електронних документів. Новостворені суб’єкти господарювання, у свою чергу, зможуть подати вищезгадану заяву ще на стадії реєстрації юридичної чи фізичної особи.
Якщо при заповнення заяви не було допущено помилок, то запис до Реєстру про нового платника ПДВ вносять із бажаного дня реєстрації, який прописано в заяві, або, якщо такі дані відсутні, то протягом п’яти робочих днів від дати надходження останньої.
Звертаємо увагу, що реєстрація платником ПДВ здійснюється без будь-яких умов, а отже зазначати обсяги здійснених операцій непотрібно.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool