Як розрахувати податок на землю?

Січень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1570 | Коментарі: 0

Для визначення розміру податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності використовується нормативна грошова оцінка (НГО) земельних ділянок.

Податок на землю обчислюється відповідно до бази оподаткування, а саме:
- НГО з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного згідно зі статтею 289 Податкового кодексу;
- Площі земельних ділянок, НГО яких не проведено.
Для правильного розрахунку земельного податку слід узяти довідку в територіальному органі Держземагентства, у якій будуть основні дані про земельну ділянку – її площа та НГО.
Сума земельного податку в розрахунку на рік для земель, НГО яких проведено, визначається як добуток проіндексованої за станом на початок року НГО (у грн.) та ставки (у %) з урахуванням коефіцієнтів, установлених статтею 276 Податкового кодексу.
НГО земель станом на 01.01.2014 р. за 2013 рік слід індексувати на коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,0, який розраховано відповідно до індексу споживчих цін за 2013 рік – 100,5%.
Оскільки коефіцієнт індексації дорівнює 1,0, фактично НГО 2013 року не індексується (залишається такою самою).
Для земель, НГО яких не проведено, сума податку на землю розраховується як добуток плащі (у кв.м або га) та ставки (у грн. за 1 кв.м або га) з урахуванням відповідних коефіцієнтів, установлених статтею 275 та 276 Податкового кодексу України.

Прес служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool