Як діяти, якщо вашу банківську картку не приймають в магазинах Кіровоградщини

Жовтень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 735 | Коментарі: 0

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу суб’єктів бізнесу у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг на виконання Постанови Кабміну від 29.09.2010 року № 878, відповідно до якої суб’єкти господарювання повинні здійснити перехід на обов’язкове приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків

Винятками є заклади з торговельною площею до 20 квадратних метрів (крім автозаправних станцій); торгові точки у населених пунктах, де проживає менше 25 тис. осіб; заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують учнів, студентів, викладачів вищих, професійно-технічних чи загальноосвітніх навчальних закладів, працівників промислових підприємств та ін.

Відмова прийняти для розрахунку банківську картку споживача є прямим порушенням п. 2 ст. 17 Закону України «Про захист прав споживачів», згідно з яким продавцю (виконавцю) забороняється у будь-який спосіб обмежувати використання споживачем електронних платіжних засобів. За порушення цього права споживача відповідно до п. 12 ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів» на суб’єкта господарювання накладається штраф у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Отож, якщо вам не дають можливості розрахуватися банківською карткою в кафе чи в магазині, притримуйтеся наступного алгоритму дій:

1. Дізнайтесь реквізити суб’єкта господарювання. Це можна зробити у «Куточку споживача». Вам потрібні місцезнаходження, назва, ІПН чи код ЄДРПОУ.
2. Оформіть лист-скаргу, в якому обов’язково опишіть порушення (вкажіть дату здійснення порушення та його суть, питання, зауваження, прохання чи вимоги); зазначте реквізити суб’єкта господарювання; вкажіть ваші контактні дані.
3. Надішліть лист-скаргу до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області: поштова адреса - вул. Тараса Карпи, 84, м.Кропивницький, 25006 або електронна адреса - gudpss@kr.consumer.gov.ua

Скористайтесь цією інструкцією та відстоюйте свої права.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool