Вживаються заходи по погашенню боргів із виплати заробітної плати працівникам КП «Надра Кіровоградщини»

Травень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1217 | Коментарі: 0

Одна з найактуальніших проблем Кіровоградщини, яка перебуває на постійному контролі органів прокуратури області – погашення боргів із виплати заробітної плати працівникам установ та підприємств різної форми власності. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, прокуратурою області проведено чергову перевірку щодо вжиття заходів по погашенню боргів із виплати заробітної плати працівникам комунального підприємства «Надра Кіровоградщини». Як повідомила старший прокурор відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Тетяна Горбань, діяльність вказаного підприємства та стан додержання ним вимог чинного законодавства постійно є предметом перевірок органів прокуратури. На початок березня заборгованість підприємства перед 115 працівниками склала 1,5 млн. грн. Борг зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування так по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становив відповідно 294,5 тис. грн.. та 743,2 тис. грн. З метою усунення даних порушень чинного законодавства прокуратурою області вносилось подання голові Кіровоградської обласної ради, яке розглянуто з вжиттям заходів. Діяльність даного підприємства також перевірялась прокуратурою Ленінського району міста Кіровограда з подальшим внесенням документу прокурорського реагування. В результаті сума боргу з заробітної плати зменшилась. Наразі, відповідно до дозволу наданого обласною радою, КП «Надра Кіровоградщини» проходить відчуження (продаж) структурних підрозділів. Отримані кошти спрямовуються до обласного бюджету і в подальшому, у вигляді фінансової підтримки, спрямовуються підприємству. У зв’язку з цим на кінець квітня очікувана сума боргу із виплати заробітної плати знизиться до 954, 7 тис. грн.

Діяльність у даній сфері триває.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool