Всі котельні Кіровоградщини працюють в штатному режимі

Листопад 05, 2018 | Новини | Переглядів: 611 | Коментарі: 0

Про це повідомила на апаратній нараді в обласній державній адміністрації директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук. 

Вона зазначила, що автономними котельнями подачу теплоносія до закладів соціальної сфери було розпочато з 5 жовтня.

В першу чергу підключалися пологові будинки, лікарні, інтернатні заклади системи соціального захисту населення, дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади. А з 23 жовтня розпочато запуск котелень теплогенеруючих підприємств області для подачі тепла всім категоріям споживачів.

За даними на сьогоднішній ранок всі котельні області працюють. Стовідсотково опалюються лікарні та інтернатні заклади. Щодо дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, то в Кропивницькому через порив мереж не опалюються гімназія № 9 та ДНЗ № 47. ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" планує сьогодні завершити ремонтні роботи.

Із 1623 житлових будинків області на даний час опалюються 1568, або 96,6%. В повному обсязі забезпечено подачу теплоносія населенню у містах Долинській, Олександрії, Світловодську, селищі Власівці. У Кропивницькому через порив мереж на вулиці Тельнова залишаються без опалення 22 житлові будинки. Порив по провулку Училищному, де без тепла були 11 житлових будинків, вже ліквідовано.
Міський голова Олександрії Степан Цапюк та перший заступник міського голови Світловодська Олена Балюк в онлайн-режимі поінформували про стан проходження опалювального сезону на підвідомчих територіях. Ситуація, за їх словами, контрольована, поточні проблеми усуваються в оперативному режимі.

Директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук також повідомила, що 19 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу". Цією постановою визначено газотрейдерів, які постачатимуть природний газ підприємствам комунальної теплоенергетики. Практично всі теплогенеруючі підприємства області підписали відповідні договори та отримують номінації споживання природного газу від НАК "Нафтогаз України" на першу декаду листопада.

Винятком є ДП "Кіровоградтепло", котре на умовах попередньої оплати отримує номінації від комерційного газотрейдера.
Із 1 листопада, відповідно до зазначеної постанови, встановлено також нові ціни на природний газ для всіх категорій споживачів. З огляду на це, органам місцевого самоврядування тих територій, де наявне централізоване теплопостачання, необхідно забезпечити встановлення тарифів на послуги теплопостачання згідно з нормами чинного законодавства. Це стосується не лише міст обласного значення, а й районів, селищних та сільських рад, де підприємства теплокомуненерго постачають тепло закладам бюджетної сфери. До речі, для таких закладів тариф на опалення буде переглянуто у бік зменшення.

Ольга Довжук акцентувала увагу на тому, що для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону установам та організаціям, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів, необхідно забезпечити в повному обсязі розрахунки за послуги теплопостачання. Це дасть змогу теплогенеруючим підприємствам без зайвих проблем мати номінації під НАК "Нафтогаз України" (такі номінації надаються на кожну декаду).

Органам місцевого самоврядування, спільно з управліннями праці та соціального захисту населення відповідних територій та із залученням засобів масової інформації, слід продовжити роботу з населенням щодо необхідності звернення громадян за отриманням субсидій на житлово-комунальні послуги. В нинішньому опалювальному сезоні це досить актуально, зважаючи на зростання вартості природного газу та здорожчання, у зв’язку з цим, інших житлово-комунальних послуг. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool