Власні надходження лише на 41,3 відсотка забезпечують потребу на виплату пенсій в Кіровоградській області

Грудень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 614 | Коментарі: 0

Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Сімонян на апаратній нараді голови ОДА, інформуючи про стан пенсійного забезпечення.

Як зауважила посадовець, за 11 місяців цього року сума кошів від розмежування єдиного соціального внеску та коштів підприємств на покриття фактичних витрат на виплату пільгових пенсій склала 3,0 млрд. грн., а це 41,7% загальної суми всіх надходжень

 Порівняно із відповідними періодом минулого року, збільшення відбулося майже на 657 млн. грн., або на 28,5%. Власні надходження лише на 41,3%. забезпечують потребу на виплату пенсій в нашій області.

Передбачені чинними законодавчими нормами асигнування з державного бюджету, за словами Наталії Сімонян, склали 2,9 млрд. грн., що в загальному обсязі доходів Фонду складає 40%. Вони направлені на фінансування виплат на пенсійне забезпечення військовослужбовців (14 тис. осіб, 430,0 млн. грн.), чорнобильців (5,7 тис. осіб, 63 млн. грн.), надбавок на соціальний захист дітей війни (67 тис. осіб, 45,0 млн. грн.), ветеранам війни (12,2 тис. осіб, 37,0 млн. грн.), за особливі заслуги перед Україною - (11,3 тис. осіб., 41,0 млн. грн.) та інші пенсійні програми.

Начальник головного управління зазначила, що цього року частково вирішено питання фінансування з державного бюджету невластивих видатків Пенсійного фонду. Це, насамперед, кошти на виплату пенсій за вислугу років та на виплату різниці між розміром пенсії із солідарної системи та прожитковим мінімумом, на компенсацію сум витрат на виплату пільгової пенсії підприємств без правонаступників та ліквідованим, покриття недоотриманої суми коштів від застосування розміру єдиного внеску за працюючих інвалідів.
Незважаючи на це, для покриття тимчасових касових розривів в надходженні коштів для виплати пенсій, Пенсійний фонд України в цьому році отримує позики (саме проблема з отриманням позики в липні поточного року позначилась на продовжені терміну виплати пенсій). Цього року за рахунок позики та коштів Фонду по перерозподілу на виплату пенсій в область спрямовано 1,3 млрд. грн. додатково для забезпечення своєчасного фінансування пенсій в регіоні. Це дві середньомісячні потреби для виплат. Загалом видатки для забезпечення фінансування пенсійних виплат за 11 місяців склали 7,2 млрд. грн.

Посадовець зауважила, що для покращення ситуації з наповнення бюджету Пенсійного фонду та з метою підвищення якості адміністрування та дисципліни сплати єдиного соціального внеску в листопаді на засіданні Уряду схвалено проект закону щодо удосконалення функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального та пенсійного страхування. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool