You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Виставку присвячену українським жінкам відкрили у Кропивницькому (ВІДЕО)

Грудень 13, 2023 | Новини | Переглядів: 563 | Коментарі: 0

В Музеї мистецтв  розгорнуто культурний проєкт «BEREHYNYA», присвячений українським жінкам, що вершать історію з давніх часів до сьогодення.

В Музеї мистецтв  розгорнуто культурний проєкт «BEREHYNYA», присвячений українським жінкам, що вершать історію з давніх часів до сьогодення.

Він покликаний показати, як через століття рід зберігає й несе у собі найкращі риси. Прототипом образів стала велична Оранта, яка є всемогутньою заступницею людства перед Богом. Сакральний жест її рук є стародавнім символом духовного єднання з Богом, а нині дає нам особливість почуття Обережу.

Мета – привернути увагу до витоків українського роду через прояв жіночої мудрості, сильної волі, краси видатних представниць української нації – княгині Ольги, князівни Анни, Єлизавети та Анастасії, що посіли і престоли, правили європейськими королівствами й народжували майбутніх королів.

У східнослов'янській міфології Берегиня жіноче божество, Дух, що охороняє Рід. Сильна, добра й завзята, вона протистоїть Злу. Коди роду та сила, проявлені в сучасних українках, роблять їх новими берегинями.

Мистецький арт-проєкт «BEREHYNYA» створений у травні 2022 року в Києві. Ідея належить Наталії Балабановій (Natasha Balabanova) керівниці проєкту, меценатці та президентці міжнародної організації INTERCOIFFURE MONDIAL в Україні, яка разом з членом організації Русланом Захарченком (Стилист и парикмахер Ruslan Zaharchenko) створила стилістичні образи. Стиль кожної дівчини витончений та індивідуальний, транслює рух та свободу, притаманну українкам. Колекція створена у співпраці з дизайнером YS Янісом Степаненком, який працює в напрямку демі-кутюр. Його перевагою є відродження традицій – це прослідковується у шкірній деталі образу. Також до проєкту була запрошена відома українська фотохудожниця Тетяною Бундзило (Татьяна Бундзило), яка змогла втілити задум дизайнерів – розкрити особистість та енергію самобутніх українських дівчат.

У планах творців колекції показати її у Франції в Культурному центрі Анни Київської у місті Санліс, де вона заснувала монастир святого Вікентія.
Проєкт несе благодійний характер, адже кошти від продажу колекції направлені на підтримку українським жінкам та дітям, постраждалим під час війни в Україні. Також у межах мистецької ініціативи для Музею мистецтв були закуплені 5 мольбертів для подальшої виставкової діяльності музейної скарбниці Степової Еллади.

Робота над проєктом відбувається під час загарбницької війни, яку розв'язала російська федерація проти України. Попри все лихо, біль і руйнування українського народу, його митці стверджуються у творчості й хочуть творити з вірою у перемогу й відродження України.

Тема Берегині нескінченна, як саме життя, вона несе в собі стародавні знання і мудрість, наповнюється новою інформацією та новими енергіями! Як річка тече: то звужуючись обходячи перешкоди, то розтікаючись по берегах, коли переповнюється - так і Берегиня, в душі кожної жінки, потребує того, щоб кудись спрямовувати свою енергію. Вона може її стримувати або перенаправляти в інше русло, може розтікатися добром «зрошуючи все навколо» оживляючою вологою, але так само може змивати на своєму шляху все, що заважає руху її «бурхливого потоку».

Джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool