You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Виставку Ксенії Ракші відкрили у Кропивницькому (ВІДЕО)

Липень 12, 2024 | Новини | Переглядів: 147 | Коментарі: 0

12 липня у відділі Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття виставки робіт Ксенії Ракші «Всесвіт митця».

На виставці, яка відкрилася у відділі музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» представлено 29 авторських творів у різноманітних техніках: акриловий та акварельний живопис, графіка. На роботах зображено гармонію світу, в якому живе людина, його красу і неповторність.

Реалізація обраних творчих концепцій дає очевидні позитивні результати, відкриває цікаві перспективи на шляху подальших пошуків і експериментів. З упевненістю можна сказати, що це початок нового самостійного етапу у творчості молодої мисткині!
Ксенія намагається знайти гармонію в навколишній природі, зрозуміти себе саму, своє призначення та донести красу до людей.

Такі мистецькі твори дарують нам оптимізм, настрій, емоції, яких бракує у повсякденному житті. А також у черговий раз підтверджують, що наша земля найкраща, і мотивують захищати рідну Україну від ворога. 

Ксенія Леонідівна Ракша народилася 9 липня 1995 року на Кіровоградщині. Закінчила технікум механізації сільського господарства, отримала професійну освіту з бухгалтерського обліку та аудиту. Працювала в різних сферах, але завжди зберігала великий інтерес до мистецтва.

У 2017 році Ксенія познайомилася з творчим колективом «Муза», який очолює художниця Ольга Краснопольська. Це стало першим кроком до професійного розвитку в мистецтві. Разом з колективом вони проводили різноманітні виставки, де К. Ракша представляла свої роботи й активно продовжує свій творчий шлях.

У 2020 році вона відвідувала онлайн курси з акварелі, брала участь у конкурсах та виставках.
Поза написанням картин, Ксенія займається розписом стін та працює дизайнером машинної вишивки. Вона віддає свій вільний час мистецтву, розвиваючи свої таланти та виражаючи себе через творчість.

У 2020 році Музей мистецтв проводив пленер по написанню будівлі музею пам’ятки-архітектури, в якому Ксенія приймала участь. Картина Ксенії написана під час пленеру зберігається у фондовому зібранні музею.
У 2020 році Ксенія також приймала участь у пленері на Хуторі Надія, який проходив в рамках 50-го ювілейного Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

У 2024 році Ксенія Ракша взяла участь у виставці «Покоління війни» в місті Київ, а також презентувала свої роботи в музеї-майстерні І.П. Кавалерідзе (м. Київ).

Виставку Ксенії Ракші відкрили у Кропивницькому (ВІДЕО)

Анатолій Кімнатний, Тетяна Костенко


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool