Виставка творів Марії Ачкасової Крок за кроком - Step by step

Вересень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1623 | Коментарі: 1

В малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею - у відділі підліткового читання та організації змістовного дозвілля користувачів учнів 6-9 класів Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки ім. А.Гайдара відбулося відкриття персональної виставки молодої художниці, дизайнера, викладача образотворчого мистецтва Марії Ачкасової під назвою “Крок за кроком” – “Step by step”.

Ачкасова Марія Владиславівна народилася 31 березня 1987 року в місті Донецьку в родині художників.
В 1996 році сім’я переїхала в м.Южноукраїнськ Миколаївської області, де Марія закінчила загальноосвітню середню школу № 4.
У 2004 році вступила до Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на художньо-графічне відділення мистецького факультету. Захистила бакалаврську дипломну роботу з теорії і практики образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва за темою “Засоби станкової графіки у створенні художнього образу театру” (керівник - Давидов В.М.), а також дипломну роботу як спеціаліст в області графічного дизайну на тему “Вивчення технік графіки на уроках образотворчого мистецтва в середній школі”, створила дипломний проект – авторський дизайн календаря “Сяюче коло” (керівник - Давидов В.М.), як магістр педагогічних наук провела дослідження по теорії і методиці образотворчого мистецтва “Розвиток відчуття об’єму в процесі портретного рисунку у майбутніх художників - педагогів” (керівники - Бабенко Л.В. та Босий О.Г.).
З 2006 року працює викладачем образотворчого мистецтва в Южноукраїнській школі мистецтв Миколаєвської області.
Незважаючи на молодий вік у М.Ачкасової є певні здобутки у виставковій діяльності. Так з 2005 року вона є учасницею багатьох обласних та міських виставок:
- 2005 рік – учасниця виставки “Гарда” (м. Южноукраїнськ);
- 2006 рік – учасниця виставки “Вчитель та учні” (смт Добровеличківка Кіровоградської
області);
- 2006 рік – учасниця виставки “Южноукраїнські художники – Миколаєву” у муніціпальній
виставковій залі (м.Миколаїв);
- 2007 рік – учасниця виставки художніх творів“Жінка очима художника” до Міжнародного
жіночого дня 8 Березня в Кіровоградському обласному художньому музеї;
- 2008 рік – учасниця виставки присвяченої звільненню міста Миколаєва від німецько –
фашистських загарбників в муніціпальній виставковій залі (м. Миколаїв);
- 2008 рік – учасниця виставки “Товариство художників “Гард” міста Южноукраїнська
у галереї “Митець” (м.Київ);
- 2009 рік – учасниця виставки творів до Свята Великодня в Кіровоградському обласному
художньому музеї;
- 2009 рік – учасниця виставки “Арт-кіт” в Кіровоградській обласній універсальній науковій
бібліотеці імені Д.І.Чижевського;
- 2010 рік – учасниця виставки присвяченої 19–й річниці незалежності України в
Кіровоградському обласному художньому музеї;
- 2011 рік – учасниця виставки декоративно – ужиткового мистецтва до Великодня в
Кіровоградському обласному художньому музеї.
З 2007 ріку приймає участь у пленерах та є активною учасницею по проведенню майстер-класів по писанкарству з традиційних та сучасних технік розпису яєць в Кіровоградському обласному художньому музеї.
Сфери творчої діяльності М. Ачкасової досить різноманітні – це живопис, графіка, ілюстрація, дизайнерські проекти, а також декоративно-ужиткове мистецтво.
На першій персональній виставці молодої мисткині представлено понад п'ятнадцять різнопланових робіт, створених у 2008-2011 роках .
На виставці представлений триптих “Корифеї українського професійного театру” (2008р.), виконаний в техніці травленого штриха, аквантинти, присвячений Карпенку -Карому та акторам театру корифеїв.
В техніці акварелі виконані пейзажі “Море” (2008р.), “Бужські береги” (2008р.), ”Море після дощу” (2008р.), “Батькове море” (2010р.), “Перед дощем” (2010р.) та натюрморт “Іриси” (2011р.). Роботи “Покрова” (2009р.) та “Спокій” (2009р.) виконані в техніці гравюри по металу.
Живописні роботи “Світлана” (2008р.), “Флейта” (2008р.), “Брати і пташка” (2008р.) виконані в техніці олійного живопису. Вони про любов сестри до братів, про дитячу безпосередність та безтурботність, про гармонію природи і людини.

Відвідувачі виставки зможуть переглянути відео презентації, створені М. Ачкасовою, які допоможуть краще зрозуміти її мистецькій світ.

Марія перебуває в творчому пошуку, тож хай їй щастить …


Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Виставка творів Марії Ачкасової Крок за кроком - Step by step

Виставка творів Марії Ачкасової Крок за кроком - Step by step

Виставка творів Марії Ачкасової Крок за кроком - Step by step


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool