Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Листопад 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1366 | Коментарі: 0

У Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась виставка творів члена Національної спілки художників України Логвинюка Олександра Семеновича (1936 – 2004). Виставка присвячена пам’яті митця, якому 19 листопада 2011 року виповнилося б 75 років.

«Ми приходимо у цей світ, щоб щось зробити, і реалізуємо себе у роботі», - це творче кредо художника О.С. Логвинюка, якому він залишався вірним протягом усього свого життя.
Народився Олександр Семенович Логвинюк 19 листопада 1936 року у м. Миколаєві. У 1965 році закінчив Сімферопольське художнє училище ім. М. Самокиша. В 1971 році закінчив Ленінградський інститут живопису, скульптури та архітектури ім. І.Рєпіна. В інституті Олександр Семенович навчався в майстерні професора Овсія Мойсеєнка – учня нашого художника-земляка О.О. Осмьоркіна. Дипломною роботою Олександра Логвинюка стала картина «В.І. Ленін у студентів ВХУТЕМАСу». Вона одержала оцінку «відмінно», а її автор - направлення на роботу в Кіровоград. І ось через багато років, читаємо в газеті «Культура і життя» від 16 вересня 1984 року Звіт про республіканську художню виставку: «…полотна «У ніч на 8 листопада 1917 року. М. Кривенка, «Ранок Рад. В.І. Ленін» В. Власова, «В. І. Ленін у студентів ВХУТЕМАСу» О. Логвинюка вносять нові штрихи в українську образотворчу Ленініану».
Під впливом своїх учителів, які відстоювали реалістичні засади в мистецтві, Логвинюк набув реалістичної майстерності і вже ніколи не поривав зв’язків з мистецьким життям. Художня мова його творів набирає сили й експресії.
Пензлеві митця належать картини історичного змісту, пов’язані з трагічними подіями Великої Вітчизняної війни: «Хліб партизанам», «Спогади про батька», «Переможець», «Герої Красногірки» - це його внесок у літопис Другої світової війни.
Олександр Семенович виїздив у села області, на підприємства, з великою любов’ю створював портрети людей, писав Героїв Соціалістичної Праці і простих колгоспників – «Хлібороби Кіровоградщини», «Наш дільничний», «Вчитель» та інші. Жанрові картини, що їх виконав художник у цей час - це життєво правдиві образи, в яких він скромними живописними засобами й лаконічною композицією відображує окремі моменти з життя трудового селянства, типовість явищ і побуту.
О.С. Логвинюк – член Національної спілки художників України, учасник багатьох обласних, республіканських та закордонних виставок. Часто працював у творчих групах Республіканського будинку творчості «Седнів».
На виставці представлено тридцять три роботи майстра із фондового зібрання музею та твір «Пора жнив» (1985-1986) із приватної колекції М.М.Цуканова (галерея «Єлисаветгад»).
Він любив місто, в якому жив і творив. Останні його роботи – це краєвиди Кіровограда. В майстерні художника залишилися декілька незавершених пейзажів, які митець готував до 250-річччя м. Кіровограда. Як вибір сюжету, так і його трактування свідчать про справжню любов художника до нашого міста.
Після смерті митця в 2004 році його дружина Алла Євгеніївна Логвинюк передала в дарунок музею 46 робіт художника.

Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею

фото Ігоря Філіпенка.

 

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

Виставка Олександра Логвинюка (ФОТО)

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool