Відпочинок у «Діснейленді»: добре там, де нас немає

Червень 24, 2020 | Новини | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

Сьогодні індустрія розваг стала настільки високорозвиненою, що це нікого вже й не дивує. Мабуть, у позаминулому столітті люди зрозуміли, що піднімати собі настрій найкраще не вдома, а в спеціально відведених для цього парках.

А ви в дитинстві мріяли побувати в Діснейленді?

У паризькому Діснейленді є свій великий парк розваг . Знаходиться він в паризькому передмісті Марн-ля-Вале, що в 32 кілометрах від столиці. Відкрився парк 12 квітня 1992 року, а його площа становить 1943 гектари. Тут знаходяться два тематичних парки - Діснейленд Парк, відкритий в 1992 році, і Уолт Дісней парк-студія, що з'явився через 10 років.

Перше враження справляє антураж та красиві декорації. З самого початку відкриття тут проходять театральні вистави, організовують майданчики для оркестрів. Міми, казкові герої, все оживає та створює неймовірну атмосферу. Але уся ця краса коштує чималих витрат.

Вхідний квиток у комплекс «Діснейленд» для дорослого коштує 99 євро, для дітей віком до 13 років — 75 євро.
В парку є стандартні зони для розваг: екстремальна (Тут розташовуються атракціони, які залучають людей активного способу життя, бажаючих «полоскотати нерви». Як правило, на атракціони екстремальної зони не пускають дітей до 14 років). Сімейна зона (Атракціони сімейної зони комплектуються конструкціями, призначеними для розваги як дорослих, так і дітей). Та зона на найменших відвідувачів парку – дитяча (передбачена виключно для дітей 6-14 років).
Найбільші черги на атракціони вишиковуються влітку. Взимку відвідувачів значно менше. Проте в холодний період не всі атракціони можуть працювати.

Більшість атракціонів застарілі та потребують реставрації. А щоб на них покататися, потрібно вистояти півтори-дві години в черзі… Як дитині може бути цікаво стояти годинами у натовпі людей? VIP-клієнтів, які платять за квиток у «Діснейленд» 800 євро, спеціальний персонал проводить дітей на усі атракціони (там черга — на п’ять хвилин).
Люди настільки люблять це місце, що деякі просять поховати їх в улюбленому Діснейленді. І родичі виконують останню волю – розвіюють прах в обраному місці.
Якщо такі дії помічали працівники парку, то гостей передавали правоохоронцям. Згідно з американським законодавством, розвіювання праху на території приватних володінь без спеціального дозволу забороняється і карається штрафом за порушення громадського правопорядку.

За словами співробітників парку, люди розвіюють прах щомісяця, тож частинки померлих опиняються всюди.
Рештки можна знайти на клумбах, на кущах, на галявині Magic Kingdom, за межами воріт парку, на зоні з піратами Карибського моря. Найчастіше прах виявляють біля одного з найстаріших атракціонів парку – «Будинку з привидами».
Співробітники Діснейленду зазначили, що прибирання праху – прихована частина роботи «в найщасливішому місці на Землі».
Окрема тема — харчування у «Діснейленді». Бракує кафе з нормальною здоровою їжею. На ятках продають попкорн, воду, морозиво. Найдешевше морозиво — 4 євро, яке можна купити, не повірите, також вистоявши чергу. Також тут працюють кафе та ресторани, але ціни кусаються.

Але, щоб там не відбувалося Діснейленд залишається мрією усіх дітей та підлітків. Парк постійно розвивається.
Український «Діснейленд»

Дендропарк у Кропивницькому називають українським «Діснейлендом» та «Голландією» в центрі України.
На сьогоднішній день Кропивницький Дендропарк – це паркова зона, що розміщена на 45 гектарах, 33 з яких займають зелені насадження і ландшафтні куточки, а на 12-ти – знаходяться розважальні заклади та понад 40 атракціонів.
У Дендропарку дуже людно в пік цвітіння тюльпанів. Галявини яскравих та дивовижних квітів зустрічають численних відвідувачів. Тюльпани усіх форм, кольорів та витончених відтінків милують погляд і перетворюють паркові алеї на чарівну казку. Кожного року площі під цими квітами намагаються збільшувати. В Дендропарку щороку змінюють візерунки «килимів» на тюльпанових клумбах, але незмінно тут квітнуть тюльпанові «серця» - одна з найулюбленіших локацій для фотографування. Сорти тюльпанів висаджують орнаментами за періодом їх цвітіння (є клумби з ранніми та більш пізніми квітами) та намагаються подовжити цвітіння та красу.
На окрему увагу заслуговує розважальний комплекс парку.
Вхід до парку безкоштовний, проте, якщо хочете скористатися якимось із атракціонів, при вході потрібно купити картку, покласти на рахунок кошти, які плануєте витратити на атракціони та платити за катання лише нею.

У Дендропарку налічується 44 атракціони. Корпорація "XХІ століття" приділяє велику увагу їх якості і безпеці, віддаючи перевагу найвідомішим і надійнішим фірмам-виробникам. Всі атракціони відповідають світовим стандартам індустрії розваг і проходять державну сертифікацію. Атракціони діляться на три групи: дитячі, родинні і екстремальні.
За ініціативи керівництва кіровоградського Дендропарку, спеціалісти ретельно обстежують атракціони, що тут знаходяться. Роботу атракціонів тестують та перевіряють роботу при максимальному навантаженні та вазі. Записи є у відповідних технічних паспортах.
Парк перевіряли і тестували різні телевізійні програми, тому парк має відзнаку «Гордість міста» та є доступним навіть для людей з інвалідністю, які з легкістю змогли проїхатися на атракціонах.

Окрім атракціонів до послуг відвідувачів літні кафе «Глорія», «Бонсай» «Ловілка» і ресторан «Арка», який працює круглий рік і є справжнім казковим замком в центрі парку.

Дуже приваблює відвідувачів - величезний самовар, який завжди пригощає всіх смачним чаєм. Самовар Самоварич – так шанобливо і по-домашньому прозвали його діти. Улюбленим місцем найменших гостей парку є «зоомістечко», де живуть павичі, рідкі різновиди фазанів, голубів та декоративні кролики. І з кожним роком мешканців «зоомістечка» стає все більше.

У 2007 році побудована стаціонарна крита сцена. До кожного свята Дендропарк готує для гостей шоу-програми. Влітку тут регулярно проходять різноманітні концерти, культурно-розважальні і спортивно-оздоровчі заходи, акції безкоштовного відвідування атракціонів дітьми-інвалідами і сиротами. Взимку парк не припиняє своєї роботи, а Новий рік з красунею ялинкою в центрі парку нікого не залишить байдужим.

В Дендропарку дбають про відвідувачів та роблять відпочинок комфортним та незабутнім. Бо це місце родинного відпочинку.

Мріяти потрібно завжди. Але не завжди добре там , де нас немає. За красивими картинками можуть ховатися поганий настрій та даремно витраченні кошти.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool