Ветвицкий: Принципово боротися за правду у Верховній Раді

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 2163 | Коментарі: 3

Народний депутат, президент партії «ПРАВДА» Дмитро Ветвицький – помітна постать на Кіровоградщині. Дмитро Олександрович активно працює з місцевою пресою, зустрічається з мешканцями області. Крім того, Дмитро Олександрович є одним з найактивніших законотворців у Верховній Раді України, чиї законопроекти є завжди актуальними для кіровоградців.

- Дмитре Олександровичу, нещодавно відкрилася X сесія Верховної Ради шостого скликання. Вже відомо, що деякі з ваших законопроектів були включені до порядку денного парламенту.

- Більшість з цих законопроектів була ініційована мною ще минулого року. Проте тільки зараз ми все ж домоглися включення п’ятьох з них до порядку денного останньої сесії Верховної Ради цього скликання.
- Давайте поговоримо про деякі з цих документів. Наприклад законопроект про повернення 24 мільярдів до Бюджету країни.
- Депутати відмовляються підвищувати людям зарплати та пенсії, мотивуючи це відсутністю грошей в бюджеті. Проте в той же час парламент списує 24 мільярди гривень боргів найзаможнішим компаніям України. Тому сьогодні в Верховній Раді я наполягаю на ухваленні мого законопроекту №8611 щодо повернення 24 мільярдів народних грошей до Державного бюджету. Ці гроші потрібніші пенсіонерам, ніж олігархам.
- Грошей немає не тільки у Державному бюджеті, однак і в місцевих бюджетах.
- Так, і на щастя у порядок денний включили інший мій законопроект №8482, який забороняє чиновникам з Києва забирати надлишки з місцевих бюджетів. Місцеві гроші повинні залишатися в місцевих бюджетах. На місці видніше куди їх витратити, ніж з Києва.
- Проте, чи не почнуть їх красти місцеві чиновники?
- Не почнуть, якщо їх буде контролювати місцева громада, яка матиме право звільнити свого голову через місцевий референдум. Відповідний законопроект №8509 теж розглядатимуть в парламенті.
- В порядку денному останньої сесії цього скликання зареєстрований ваш законопроект щодо зміни слів Національного Гімну. Ця ініціатива дещо виділяється з поміж інших ваших соціальних законопроектів.
- Так, більше року тому я ініціював законопроект про зміну першого рядку гімну «Ще не вмерла України» на «Слава Богу в Україні». Зараз настали тяжкі часи, проте я, як віруюча людина, і досі вважаю, що у Гімні нашої держави повинні бути слова про Бога, а не про смерть. Як то кажуть - «без Бога не до порога».
- І все ж таки, як змусити народних депутатів голосувати за дійсно важливі для народу законопроекти?
- Для цього депутатам варто керуватися власним сумлінням, а не грошима. Тому я ініціював законопроект №9097 щодо заборони фінансування політичних партій горілчаними та тютюновими кампаніями. Адже сьогодні вони дають партіям гроші, а завтра – вимагають від депутатів закони, що шкодять здоров’ю українців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool