Ветвицький: Час нагадати Києву про потреби кіровоградців

Листопад 17, 2011 | Новини | Переглядів: 2406 | Коментарі: 0

Тема відсутності фінансування є традиційно актуальною для Кіровограда. Чому області та місту хронічно не вистачає коштів і як виправити цю ситуацію, ми запитали у президента партії «ПРАВДА» Дмитра Ветвицького.

– Дмитре Олександровичу, чому в місцевому бюджеті Кіровограда постійно не вистачає грошей?

– На жаль, гроші, які чесною працею заробляють кіровоградці, витрачаються декількома десятками чиновників у Києві. Адже відповідно до застарілої бюджетної системи, що діє в нашій країні, майже всі гроші, які у вигляді податків сплатили кіровоградці, забирають до Києва, а звідти Кіровограду повертають лише крихти. От і виходить, що в місцевому бюджеті Кіровоградщини постійно не вистачає коштів на елементарні та найнеобхідніші речі на кшталт виплати зарплат або комунальних платежів.

– Скільки саме не вистачає Кіровограду в 2011 році? Чи можете ви навести конкретні цифри?

– Нещодавно місцева влада звернулася до мене як до члена Бюджетного комітету Верховної Ради, аби домогтися від Кабміну додаткових коштів з Державного бюджету, яких не вистачає, щоб виплатити зарплатню працівникам бюджетної сфери, – це майже 16 мільйонів гривень, а також розрахуватися за послуги теплопостачання бюджетних установ міста Кіровограда, на що потрібно 10,4 мільйона. Рік скоро закінчиться, а уряд досі не дав відповіді на моє депутатське звернення щодо виділення 26 мільйонів гривень, яких кіровоградці потребують як повітря.

– Невже ситуація з фінансуванням Кіровоградщини 2012 року не зміниться?

– Уряд не планує покращувати фінансування Кіровоградщини. А за деякими показниками фінансування навіть погіршиться. Так, наприклад, на соціальний розвиток Житомира планують перерахувати 5 мільйонів, місту Луганську – 10 мільйонів, а Кіровограду виділяють лише два мільйони гривень. Для такого великого міста це неадекватно малі гроші. Як наслідок – в 2012 році коштів не вистачить на реконструкцію водопостачання селища Нове, а також на будівництво котелень в дитсадках № 65, 72, 73, 31 та середньої школи №17 в місті Кіровограді. Можна зробити висновок, що Кабмін у Києві зовсім забув про кіровоградців.

– Як можна виправити ситуацію з фінансуванням Кіровограда?

– По-перше, вже сьогодні фінансування Кіровоградщини, яке планується в проекті Держбюджету на 2012 рік, необхідно значно збільшити за більшістю напрямків. За це треба боротися всім кіровоградцям. Крім того, потрібно змінювати чинну бюджетну систему на менш централізовану, щоб кіровоградські гроші залишалися в Кіровограді. І першим кроком такої реформи може стати ухвалення мого законопроекту №8482, який забороняє чиновникам з Києва забирати надлишки коштів з місцевих бюджетів. Кіровоград – не останнє місто в Україні, і його мешканці не заслуговують отримувати в рази менше, аніж решта міст. Настав час нагадати Києву про кіровоградців!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool